Min hund är inte bara mitt "husdjur", den är en del av min familj - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Min hund är inte bara mitt "husdjur",…
Därför är det bättre att besvara elakhet med godhet Att vara på dåligt humör får dig att gå upp i vikt enligt dietisterna

Min hund är inte bara mitt "husdjur", den är en del av min familj

751
Advertisement

Att ha en hund eller en katt betyder inte bara att man "äger" ett husdjur, utan även att man får en ny familjemedlem. De som aldrig har haft en fyrbent vän säger sig ofta inte riktigt förstå vad det innebär att bli älskad på ett ärligt och villkorslöst sätt. Det är ännu svårare att förstå detta om vi betraktar familjen som en social kärna som huvudsakligen förenas av band och relationer.

Blodsband är inte alltid tillräckligt för att definiera en familj eftersom det krävs äkta känslomässiga relationer som är ömsesidiga där man delar saker med varandra. Alla dessa element skapade av djupa känslor är exakt det som gör en hund eller en katt till en familjemedlem.

image: Unsplash

När ett husdjur kommer in i vårt hem kommer det också in i våra liv, vi adopterar det och djuret antar oss. Vår värld förändras då vi upptäcker att vi står i centrum för deras värld, deras uppmärksamhet och deras kärlek. Katter och hundar är uppriktiga och enkla varelser, de förstår inte vår komplexitet och ombytlighet, men de kan läsa av oss mer än vad vi tror. Att ta hand om dem är ett ansvar men det vi får tillbaka är en mycket större gåva. De har förmågan att ta fram det bästa i oss, de kan trösta oss när vi är ledsna och lugna oss när vi är oroliga.

För vår katt eller hund är vi unika och alltid de samma, oavsett om vi är på bra eller dåligt humör, om vi har haft en dålig eller en bra dag. De står alltid vid våran sida, de är våra tysta kamrater som aldrig dömer oss. Från våra husdjur lär vi oss vad det innebär att leva i nuet för "igår är inte mer" och imorgon "är ännu inte", de vill bara vara hos oss och alltid se oss glada.

image: Unsplash

Våra fyrbenta vänner ber om väldigt lite jämfört med vad de ger. Bara lite mat och lite kärlek för att få en lavin av kärlek, som den överflödande glädjen som välkomnar oss varje gång vi kommer hem. De är de mest trogna kamraterna både i äventyr och i olycka, de kommer aldrig att överge oss, de kommer alltid att ha tid för oss och kommer att uppta den bästa delen av vårt hjärta.

Tags: DjurHundarRörande
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack