Bandet mellan kusiner, en speciell vänskap som man bör värna om - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Bandet mellan kusiner, en speciell vänskap…
Sluta säga åt mig att jag ska lugna ner mig, ångest är inte ett val! De lärde känna varandra för 84 år sedan och har varit vänner sedan dess. Varje år firar de sin födelsedag tillsammans

Bandet mellan kusiner, en speciell vänskap som man bör värna om

Av sofia
2.116
Advertisement

Varje familjemedlem har en roll och ett särskilt värde i en växande individs liv och i detta "träd" är kusiner bland de viktigaste grenarna. Även om du redan har bröder eller systrar eller ännu mer när du är ett ensambarn, är kusinerna den första kontakten med en verklighet som går bortom husets väggar. Tack vare dem, under barndomen eller tonåren, kan vi komma ur vår dimension av dagliga problem och regler, så att vi kan lära känna en liten del av den större världen. Tack vare kusinerna gör vi ofta våra första små resor och lär oss att interagera med nya situationer och miljöer.

image: Unsplash

Man hade inte alltid turen att bo i samma stad som sina kusiner, men trots det tog avståndet inte bort någonting från bandets styrka och det räckte med bara några ögonblick för att hitta tillbaka till varandra efter flera månaders avstånd. En mycket vanlig fras säger att "kusinerna är våra första vänner" och det är mycket sant. Relationen av kärlek och medkänsla som skapas mellan syskons barn är något speciellt och dyrbart, vilket bevaras och förblir inristat i vårt hjärtas minne, även som vuxna.

Som barn, under stunder av lek tillsammans med våra kusiner, var det normalt att bråka, på samma sätt som det sedan var att sluta fred. Som barn visste vi att ju mer tid vi spenderade med att bråka, desto mer tid stal vi från det roliga och det var en uppmaning till att lösa konflikten så snabbt som möjligt. Önskan att återuppta leken och glömma orsaken till bråket styrdes även av mängden tid man hade tillsammans, just för att man med kusinerna ibland inte lyckades ses särskilt ofta. Denna lärdom om värdet av tid och att bara lägga vikt vid det som verkligen räknas är något vi visste instinktivt under barndomen, men som vi alltför ofta glömmer i vuxenlivet.

image: Unsplash

Från sina kusiner lär man sig en hel del saker. Vem har inte haft en cool kusin, en att stolt berätta om för sina vänner och vars handlingar man härmade, ibland på ett överdrivet sätt? Att ha en förebild som alltid visste lite mer än vi, med vilken vi kunde anförtro de saker vi kanske inte vågade säga till föräldrarna, har alltid gjort en stor skillnad i människors liv.

Ofta växer kusiner inte upp tillsammans på grund av de dåliga relationerna som utvecklas mellan deras föräldrar. När det istället finns goda relationer och kärlek mellan syskonen, påverkar detta även deras barn och sprider respekt och harmoni i hela familjen. Ofta kommer kusinerna att vidarebefordra samma hälsosamma relationer som de själva har vuxit upp med till sina barn när det är dags för dem att bli föräldrar.

Att ha kusiner innebär att ha en dyrbar resurs, det betyder att du aldrig är ensam även om ni är långt ifrån varandra och att det alltid finns en del av din familj som är redo att stötta dig när det behövs.

Tags: BarnFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack