Allt kommer tillbaka i livet, det är bara en tidsfråga - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Allt kommer tillbaka i livet, det är…
De lärde känna varandra för 84 år sedan och har varit vänner sedan dess. Varje år firar de sin födelsedag tillsammans Den som håller sig borta för länge förlorar slutligen sin plats i andra människors liv

Allt kommer tillbaka i livet, det är bara en tidsfråga

Av sofia
1.041
Advertisement

Ordspråket "man skördar det man sår" är en fri översättning av den latinska frasen "ut sementem feceris, ita metes", som tillskrivs den romerske politikern Lucio Pinario. Uttrycket betyder i grunden att vi är arkitekterna till vårt eget öde och att det vi gör i slutändan alltid kommer tillbaka, bara man väntar. Tiden är måttet på allting och fastställer "sedan" värdet av det som orsakas "innan".

Om det är sant att vi är fria att kontrollera våra handlingar, kan man dock inte säga samma sak om konsekvenserna. En gest eller ett ord kan ha oförutsägbara effekter, kanske inte omedelbara men på lång sikt. Tiden kommer att avgöra vad som var rätt eller fel, tiden kommer att döma.

image: Unsplash

Vårt nuvarande tillstånd är nästan alltid frukten av vad vi har gjort tidigare. Vi accepterar det ofta inte, för även om vi ursprungligen gjorde misstag var våra avsikter annorlunda. Det är inte alltid som det nuvarande onda föds ur en dålig handling, ibland räcker det med att man ignorerat eller inte förstått alla de möjliga konsekvenserna.

Att vara ansvarig för sina handlingar är inte målet, utan bara utgångspunkten. Vi får aldrig glömma att vi alla har skyldigheter gentemot andra. Vad vi gör, säger eller tror har makten att skapa välbefinnande för både oss själva och för andra.

Att medge att man skapar sitt eget liv, både på gott och ont, är ett tecken på ödmjukhet och mod. Det finns omständigheter där man någon gång i livet är ensam och isolerad, men snarare än att beskylla någon är orsaken ofta hur vi har betett oss i våra relationer. Att acceptera denna sanning är en grundläggande lektion för att växa och bli en bättre människa.

image: Unsplash

Några tips för att bli mer medvetna:

  • Lär dig att vara empatisk. Ord, handlingar och avsikter är meddelanden som riktar sig mot andra, vi måste förstå hur vi ska interagera positivt och förstå när det uppstått ett missförstånd.
  • Sluta agera enbart efter dina behov. Att alltid enbart sätta ditt eget behov framför alla andra är ett bra sätt för att bränna marken runt dig. Man kan inte tro att man bara kan ta utan att ge, för de andra kommer förr eller senare att ta avstånd från dig.
  • Sann frihet sätter gränser. Att verkligen vara ansvarig innebär att man känner till gränserna inom vilka man kan röra sig. Det kan innebära att vara "lite mindre fri", men det är en del av det sociala livet och respekt för andra. Att begränsa sitt oberoende är att främja andras, i en god cirkel av ömsesidig nytta.
  • Vänta inte på att tiden bestämmer åt dig. Resultatet av allt vi gör ser vi sedan i slutet, men vi kan träna oss själva på att föreställa oss vilken inverkan det kan ha och ta kontroll över det.
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack