Den här unga tjejen började föda upp hönor när hon bara var 14 och idag har hon 800 stycken och säljer deras ägg - TittaPaVideon.se
x
Den här unga tjejen började föda…
En 38-årig mamma berättar om livet med 12 barn: En desperat mamma:

Den här unga tjejen började föda upp hönor när hon bara var 14 och idag har hon 800 stycken och säljer deras ägg

06 Oktober 2021 • Av sofia
758
Advertisement

Covid-19-pandemin har verkligen gjort livet lite svårare för oss alla och har tvingat många människor att uppleva svåra stunder. Många har behövt anpassa sig till den nya situationen och de som haft tur har till och med haft tid att bli uttråkade när det var så kallad lockdown. Det finns de som, precis som Abril Tolentino, en fjortonåring från Argentina, bestämde sig för att försöka få ut det mesta av sin fritid och försökte skapa en ny liten affärsidé. Abril, som kände sig uttråkad av livet som stillasittande, frågade sina föräldrar om hon kunde använda den mark de äger för att försöka föda upp kycklingar. Föräldrarna var överens och uppmuntrade sin dotter genom att köpa 10 kycklingar. Sedan dess har Abril inte slutat och äger nu cirka 800 hönor.

Hennes äventyr som uppfödare började i samband med utbrottet av hälsokrisen, när hon vid 14-års ålder bad sina föräldrar om att få föda upp kycklingar på deras mark på landsbygden. Ett litet projekt som togs emot positivt av föräldrarna, som genast köpte hennes första tio hönor. Efter de första tio kom snart de andra. Från dessa 20 hönor började Abril sälja de första äggen. Verksamheten verkade gå så bra att Abril och hennes familj även började odla pumpor så att de kunde sälja och köpa fler kycklingar med de pengar de tjänade.

Hittills har Abril fött upp hela 800 hönor och är mycket nöjd med hur det går. Den unga kvinnan studerar vid ett lantbrukstekniskt institut och älskar att ta hand om sina befjädrade vänner. Dessutom har Abril en instagramsida där hon delar foton på sitt hönshus och användbara tips om hönsuppfödning. Hon utesluter inte att sociala medier i framtiden kan vara ett bra sätt för att marknadsföra sina naturliga och hälsosamma produkter.

Advertisement

Abrils arbete visar hur unga människor, om de får rätt stöd, kan förvandla sina intressen till något man kan livnära sig på. En närvarande förälder kan få ett barns passioner att utvecklas och kan hjälpa sitt barn att uppnå sina mål på bästa möjliga sätt.

En tjej som jobbat hårt och nått sitt mål!

Vi hoppas helhjärtat att ditt lilla företag kommer att växa mer och mer med åren!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack