Hon rör vid en häst för att ta ett foto och den kungliga vakten skäller på henne: "Släpp genast tyglarna och kliv åt sidan!" (+VIDEO)

av sofia

28 Juli 2022

Hon rör vid en häst för att ta ett foto och den kungliga vakten skäller på henne: "Släpp genast tyglarna och kliv åt sidan!" (+VIDEO)
Advertisement

När du reser är det många faktorer som bör beaktas för att säkerställa att vår vistelse i ett annat land än vårt hemland blir trevlig. Det är nödvändigt att respektera gällande regler och inte tro att vi som turister får göra vad som helst. Huvudpersonen i denna berättelse hade uppenbarligen inte detta kriterium i åtanke, så hon gick lite längre än tillåtet på grund av sin önskan att ta ett oförglömligt foto.

När hon besökte London i det kungliga palatset tog sig turisten i fråga friheten att röra vid tyglarna på en kunglig vakts häst. Hästen var inte direkt glad över den gesten och inte heller hans ryttare som, irriterad över kvinnans fräckhet, beordrade henne att flytta på sig och att inte fortsätta röra vid hästen. Låt oss se i detalj vad som hände.

via News Week

BUSKA IN THE PARK/Youtube

BUSKA IN THE PARK/Youtube

Under en Londonsemester besökte berättelsens huvudperson, precis som nästan alla turister i denna stad, Buckingham Palace. Här, förhäxad av kungligheterna och drottningens vakter, gick kvinnan fram till en man i uniform till häst och poserade för att ta ett foto. Än så länge verkar allt normalt. Före henne hade många andra gjort samma sak, men ingen hade försökt röra hästen.

Turisterna som hade poserat strax innan henne hade faktiskt hållit sig på säkert avstånd och när ögonblicket väl var förevigat hade de flyttat på sig och lämnat utrymme för de andra. Istället sträckte hon sig, förutom att placera sig bredvid hästen, för att ta tag i tyglarna och bli förevigad på bild. Synd bara att varken hästen eller ryttaren tog det särskilt bra och bilderna på en video som lagts upp på Tik Tok är ett bevis på detta.

Advertisement
BUSKA IN THE PARK/Youtube

BUSKA IN THE PARK/Youtube

I klippet kan man se hästen som känner att det drar och kanske lite lätt irriterad börjar röra på sig, medan vakten tvekar några sekunder innan han ropar till kvinnan: "Backa och rör inte tyglarna". Ord som får turisten att hoppa till och genast backa.

"Jag kommer aldrig att åka tillbaka till London" - lyder bildtexten till videon. Den som skriver och delar detta är styvsonen till kvinnan som, besviken över vaktens beteende, har lovat att aldrig återvända till staden. Nyheten blev omedelbart viral på webben där många höll med den kungliga vakten.

För många användare var mannens reaktion helt normal eftersom han inte var där för att bli fotograferad, utan för att arbeta. "Hon var inte på Disneyland, vakten skulle arbeta" "Pratar du om att ha blivit attackerad? Jag skulle ha skrikit ännu högre. De var i tjänst" - och så vidare med många andra kommentarer som alla kritiserade turistens agerande.

Vad skulle du ha gjort om du varit i den här kvinnans situation?

Advertisement