Relationen mellan mor- och farföräldrar och barnbarn är en värdefull gåva - TittaPaVideon.se
x
Relationen mellan mor- och farföräldrar…
De tre stöttepelarna inom den japanska kulturens disciplin En familj är inte bara ett blodsband, en familj är de som finns där för dig och som stöttar dig

Relationen mellan mor- och farföräldrar och barnbarn är en värdefull gåva

26 Januari 2019 • Av sofia
2.134
Advertisement

Nuförtiden verkar det som att vi har glömt hur viktigt relationen med vår egen familj är för våra barns uppväxt. I synnerhet spelar mor- och farföräldrar en betydande roll på grund av det emotionella och pedagogiska bidrag de kan ge till sina barnbarn. Vi bör aldrig underskatta det förhållande som barnen kan etablera med sina mor- och farföräldrar. Detta band är en mycket dyrbar skatt som måste odlas och förvaras för evigt.

via: today.com
image: Pixabay

Det är viktigt för ett barn att växa upp i en familj som inte bara består av mamma och pappa. Mostrar, morbröder, fastrar och farbröder, kusiner och framförallt mor- och farföräldrar kan överföra ett otroligt pedagogiskt och emotionellt bagage. Tyvärr har det moderna och hektiska livet skapat mer utrymme mellan familjemedlemmar, en tomum som vi borde försöka fyllapå något sätt. Men varför är mor- och farföräldrarna så viktiga för sina barnbarn? Detta beror främst på 3 faktorer som gör dem unika.

1. Pedagogisk närvaro. Far-och morföräldrar är en mycket viktig pedagogisk referenspunkt för barnbarn. Tack vare deras mer behagliga temperament och berättelser om sådant som hände förr i tiden, är deras lärdomar helt annorlunda än de som ett barn kan få hemma hos sina föräldrar eller i skolan.
2. De har andra synvinklar. De har ett annorlunda känslomässigt engagemang för sina barnbarn, jämfört med vad föräldrarna kan ha. Man kan säga att de ser på dem med andra ögon!
3. Mer tålamodiga och gladare. Vanligtvis har mor- och farföräldrar färre åtaganden och därmed mer tid att ägna sig åt sina barnbarn. Faktum är att de använder den tiden för att leka med dem och berätta "påhittade historier" för dem om deras liv.

image: Picryl

Självklart kan en morfar eller farfar aldrig ersätta en förälder, men det betyder inte att han inte kan lämna outplånliga känslor i barnets minne som barnet kan dra nytta av i framtiden. Det är därför förhållandet som barnbarn har med mor- och farföräldrar är mycket dyrbart och bör odlas och värnas om som en skatt! När allt kommer omkring har de en speciell förmåga att förstå våra känslor och trösta oss på bästa sätt.

Tags: BarnRörandeFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack