Varför skriker folk - Denna liknelse kommer att få dig att se på konflikter på ett helt nytt sätt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Varför skriker folk - Denna liknelse…
Den här mannen är över 50 år, men ser ut som att han är 20. Här är dieten han tipsar om för att hålla formen Under 20 år har hon tagit hand om sin sjuka make, nu tar sonen med henne på en resa till 20 länder

Varför skriker folk - Denna liknelse kommer att få dig att se på konflikter på ett helt nytt sätt

619
Advertisement

Konflikter mellan människor är normalt. Det är inte lätt att hålla sig lugn när man känner sig hotad, när våran person och det vi är säkra på ifrågasätts. Vi reagerar med ilska och ibland även med våld, sedan räcker det med bara några ögonblick av lugn för att man ska börja ångra sig eller helt enkelt vill glömma bråket, de där orden som egentligen inte motsvarar hur man verkligen känner.

När det rör sig om en konflikt med ens partner, ens vänner eller familj, finns det en rörande liknelse, som på ett helt nytt sätt tolkar det höga röstläge som man tenderar att använda vid dessa tillfällen. 

En dag ställde en indisk vis man följande fråga till sina lärjungar:

"Varför skriker folk när de är arga?"

"För att de förlorar sitt lugn" sade en av dem.

"Men varför skrika om personen står bredvid dig?" frågade den vise mannen.

"Vi skriker för att vi vill att den andra ska lyssna på oss," svarade en annan lärjunge.

Den vise mannen gick tillbaka och frågade: "Och är det inte möjligt att tala med den andra personen med låg röst?"

Flera andra svar gavs men inget av dem övertygade den vise mannen.

Då sade han:

"Vill du veta varför man skriker åt en annan person när man är arg? Faktum är att när två personer är arga på varandra är deras hjärtan långt ifrån varandra. För att täcka detta avstånd måste man skrika för att kunna höra varandra. Ju mer arga de är , desto starkare kommer de att skrika för att höra varandra.

Å andra sidan, vad händer när två personer är förälskade? De skriker inte, de talar mjukt. Varför? Eftersom deras hjärtan är mycket nära varandra. Avståndet mellan dem är litet. Ibland är deras hjärtan så nära att de inte ens behöver prata, bara viska.

När kärleken är mer intensiv behöver man inte ens viska, då räcker det med att titta på varandra. Deras hjärtan förstår varandra. Det är det som händer när två personer som älskar varandra kommer varandra nära. "

Den vise mannen avslutade med att säga:

När ni diskuterar, låt inte era hjärtan komma ifrån varandra, säg inte ord som kan distansera dem ännu mer, för det kommer en dag när avståndet blir så stort att de inte kommer att kunna finna vägen tillbaka."

Vad tycker du om denna liknelse? Stämmer det inte?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack