En graviditet kan tydligen vara "smittsam" enligt en sociologisk undersökning - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En graviditet kan tydligen vara "smittsam"…
Därför är min fru viktigare än mina barn En mamma skriver ett brev till sin dotter där hon förklarar vad det innebär att åldras, hennes ord är rörande

En graviditet kan tydligen vara "smittsam" enligt en sociologisk undersökning

353
Advertisement

Att skaffa barn är en underbar upplevelse, som bör bemötas med entusiasm och en stor dos av ansvar. Många människor hamnar där utan att planera det, medan andra skjuter upp det tills de känner sig helt redo. Forskarna har dock upptäckt en intressant motiverande faktor, nämligen vänskap. Tydligen är det just det sociala sammanhanget, med andra ord de människor vi umgås med som gör graviditeten "smittsam".

via: asanet.org
image: Max Pixel

Den amerikanska sociolog föreningen publicerade 2014 resultaten av en lång studie (som varat i tio år) där ett urval av nästan 2000 kvinnor följdes. Sedan början av forskningen (på 90-talet) fram till dess slutsats hade ungefär hälften av dem fött minst ett barn.

När de fick frågan om vilka som varit de utlösande faktorerna som lett dem till att bestämma sig för att bli mammor, upptäcktes något intressant: nästan alla nämnde sina "vänskapsband". Detta ledde sociologerna till en slutsats som kanske många redan misstänkte, men som aldrig hade bekräftats: moderskapet är "smittsamt" och "överförs" bland vänner.

Människor tenderar att göra sina livsval baserat på sin referensmiljö. Att se en gravid vän ger positiva känslor hos en kvinna och omedvetet förespråkar det henne att ändra sina avsikter angående en graviditet

image: pexels

Utöver positiva känslor finns det också praktiska aspekter. Om en kvinna skjuter upp sin graviditet för att hon inte känner sig redo på ett ekonomiskt eller personligt plan så kan det att se en vän som istället hanterar det hela med lugn leda henne att tro mer på sin förmåga.

Denna aspekt påverkar även antalet barn. Om en kvinna med framgång hanterar och uppfostrar tre barn, kommer hennes vänner att vara mer villiga att bilda en stor familj de också.

Kort sagt är graviditeten "smittsam" enligt experter... och enligt vår åsikt finns det ingen "smitta" som kan vara vackrare än denna!

Har du märkt något liknande även bland dina vänner? Berätta för oss i kommentarerna!

Tags: MärkligtKvinnor
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack