Det onda ögat - den antika tekniken med vilken våra mor- och farmödrar försökte avläsa negativ energi - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det onda ögat - den antika tekniken…
Dessa bilder visar den djupa kärlek som hundar har gentemot mat De här bilderna får oss verkligen att inse att Naturen har ett sinne för humor...och för skönhet!

Det onda ögat - den antika tekniken med vilken våra mor- och farmödrar försökte avläsa negativ energi

Av sofia
1.404
Advertisement

Under de sekel av mörker då vetenskapen och framgången ännu inte hade skänkt ljus åt människan fann tvivel angående naturliga och sociala fenomen enkla och även fantasifulla förklaringar i det övernaturligaVidskepelse blev därmed det mest effektiva sättet att förebygga och behandla oförklarligt eller oacceptabelt ont.

Bland dessa, "det onda ögat" som är en av de mest spridda folktraditionerna över alla latituder och under varje tidsepok. Redan 3000 år f.Kr trodde sumererna att avund och onda önskningar kunde kanaliseras och föras över på den person som fick den onda blicken på sig.

Även om det var enkelt att dra till sig blicken, så fanns det även ett sätt att upptäcka "det onda ögat" och bli fritt från det, så här gjorde man:

via: WeMystic

Det som krävdes för att upptäcka det onda ögat var ett ägg (helst ett vitt) en behållare och lite vatten. Till och börja med skulle man dra med ägget över kroppen på den människa som man trodde hade blivit utsatt för besvärjelsen, på samma sätt som en modern metalldetektor, och sedan knäcka ägget i behållaren som till hälften fyllts med vatten.

Hur man tolkar ägget? Jätte enkelt (om man kände till följande tolkningar), knäck ett ägg i ett glas med vatten i.

  1. Bubblorna kring äggulan indikerar att personen i fråga är trött, energilös och kan ha muskelsmärtor eller yrsel.
  2. I äggulan kan det formas en "figur", om den är mänsklig symboliserar den människan som avundas dig, om det är ett fjur måste man vända sig till drömmarna för att förstå källan till oron.
  3. Taggar i ägget som nålar eller naglar tyder på att det finns människor som avundas dig och försöker stå i din väg.
  4. Om äggulan är täckt av en mantel så är det någon som ger dig obehag.
  5. Ifall det finns svarta eller röda fläckar i gulan är detta ett tecken på hälsoproblem.
  6. Om ägget är matt med toppar och bubblor så är det onda ögat närvarande.
  7. Ihopkrullade figurer är istället tecken på en god hälsa.
  8. Om gulan inte sjunker utan flyter eller rör på sig så finns det någon som stör ditt liv.

Tron på det onda ögat tillsammans med ett antal andra former av visdkepelse är fortfarande djupt rotade i våran tradition. Även om det står klart att de inte har någon grund, så kan det ändå vara kul att prova någon gammal "rit" i stil med denna och att tolka de tecken man får för att börja ändra något i sitt liv för alltid.

Vilket svar ni än får så kan ni ju alltid steka och äta ägget sedan ;)

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack