Julstjärnans bakgrund, en vacker historia att berätta på årets mest magiska natt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Julstjärnans bakgrund, en vacker historia…
Brevbäraren hittar ett brev skrivet av en pojke till sin pappa i paradiset och han skickar det vackraste svaret tillbaka 10

Julstjärnans bakgrund, en vacker historia att berätta på årets mest magiska natt

Av sofia
1.255
Advertisement

Varje år fylls husen med julstjärnor, den vackra växten med röda blad, en symbol för julperioden. Man brukar ge bort den som gåva eller ha den hemma under högtiden. Men varför är denna växt förknippad med just julen?

Dess historia är länkad till Mexiko, den plats där Pulcherrima, julstjärnans andra namn, härstammar ifrån. Här kommer en fin historia att berätta för din familj på julafton.

image: maxpixel.net

I Mexiko tillbringar familjerna julafton i kyrkan och under ceremonin ger alla barn gåvor till Jesus barnet, precis som de tre kungarna gjorde.

Även Pablo, ett barn som bodde i en mycket liten by i Mexiko, älskade att se folk som stod upp och lämnade en symbolisk gåva vid altaret. De lämnade korgar med frukt, leksaker, dyrbara föremål, kläder... Alla lämnade vad de kunde.

Pablo var mycket fattig och led av att han inte hade något att lämna till Jesus. Medan alla väntade på att få lämna sina gåvor, tog han sin tillflykt i ett hörn av kyrkan överväldigad av skam. Han ville inte att någon skulle se honom tomhänt och tro att han var oförskämd.

I mörkret började Pablo gråta tyst, för att inte höras. Plötsligt insåg han att något ljust och rött tog form från hans tårar. Tårar torkade på golvet och blev till en vacker växt med röda blad. Pablo insåg då att denna växt var en gåva från Gud. Han tog den och förde den till altaret, till allas stora förvåning.

Ingen hade någonsin sett en sådan vacker blomma. Sedan dess började alla ta med sig julstjärnor natten då Jesus föddes. Kyrkan förvandlades varje gång till en röd matta som lyste i mörkret.

Traditionen har pågått under flera århundraden och till och med idag använder vi Pulcherrima vid jul.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack