Bilder från första skoldagen... här är risken man löper om man delar dem på sociala medier - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Bilder från första skoldagen... här…
Är utrymmet i sängen aldrig tillräckligt? Ett företag har skapat en madrass som räcker till hela familjen En 3 årig pojke matar sina små fåglar, videon som har berört miljontals människor

Bilder från första skoldagen... här är risken man löper om man delar dem på sociala medier

Av sofia
1.286
Advertisement

Den första skoldagen är ett viktigt moment i varje barns liv, början av en ny lång fas fylld av förhoppningar, drömmar och oro. En stund man inte får missa som både mammor och pappor tenderar att föreviga med ett foto att klistra in i familjealbumet.

Inget ont med det så länge det rör sig om ett album i pappersform som på den gamla goda tiden eller om det hur som helst förblir privat, men väldigt riskabelt om fotot hamnar på nätet. Här är de tänkbara farorna och hur man undviker dem.

Risker man bör undvika

De första som slog larm om detta var mexikanska myndigheter då skolåret där startar tidigare än på andra platser. "Som institution är det våran plikt att varna folket om faran med sociala medier och hur de kan förenkla jobbet för en kidnappare, en människohandlare, kortsagt vilken brottsling som helst. Den här typen av pubbliceringar vid skolstart är det som brottslingarna väntar på mest för att välja ut sina offer".

I alla länder varnar myndigheterna föräldrar från att pubblicera bilder på sina barns skolstart på sociala medier då dessa bilder kan ge alla typer av brottslingar viktig information om barnet såsom:

Namnet på barnet

Skolan som det går i 

Skoltider

Skoluniform

Personer som står vid ingången av skolan och eventuella vaktmästare/lärare som kontrollera de minderåriga

Byggnader runt om skolan längs med den väg som barnet går

Personer som följer barnet och som barnet litar på

Vänner till barnet

Mycket, för mycket information för en brottsling

Försiktighetsåtgärder man bör ta till

För att inte undvika helt att fotografera sina barn i en såpass viktig stund i deras och även vårat liv så bör man ta till några enkla försiktighetsåtgärder:

Inte ta bilder bredvid gatuskyltar, dörren till hemmet eller till skolan. Försäkra sig om att det inte finns saker på bilden som kan hjälpa till att identifiera den skolan som barnet går i.

Inte dela foton på andra barn utan föräldrarnas tillstånd.

Begränsa privacyn som rör era bilder på barnet endast till folk ni litar på.

I vilket fall bör man vara medveten om att när de väl hamnat på nätet så finns de där för alltid, så för att undvika minsta tvivel är det allra bästa att inte pubblicera bilden och att istället spara minnet privat.

Tags: SkolanPolisenBarn
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack