10 japanska ordspråk som kommer att ändra erat sätt att se på livet - TittaPaVideon.se
x
10 japanska ordspråk som kommer att…
Några hejdlöst roliga situationer som bara kan ske i en vänthall på flyplatsen Bakom de här 17 bilderna döljer sig en berättelse som kommer att ge dig hoppet om en bättre värld

10 japanska ordspråk som kommer att ändra erat sätt att se på livet

17 Juli 2018 • Av sofia
5.108
Advertisement

Japan är ett land av tusen motsägelser. Trots att det är ett av de mest teknologiskt avancerade länderna i världen så har det behållit ett jätte starkt band till sina traditioner. Kluvet mellan shintoism och buddism har den japanska befolkningen odlat en djup visdom bland folket som följer de båda religionernas huvudlinjer.

Idag ger vi er 11 traditionella ordspråk som hjälper till att få perspektiv på saker och ting.


  1. "När föräldrarna jobbar och barnen njuter av livet så tigger barnbarnen". Det är en generationscykel som förstör många familjers ekonomi. Det finns de som uppnått ett visst välstånd genom att ha jobbat hela livet och sedan finns det de som alltid haft allt, inte förstår pengarnas värde och slösar dem.
  2. "Det är bättre att ha en god människa som fiende än att ha en dålig människa som vän" Två goda människor kan hamna i konflikt nån gång i livet men det man bör undvika är att ha elaka människor i sin närhet.
  3. "Fisken som försöker smita ser alltid större ut" De mål vi inte uppnår verkar just av den anledningen vara livsnödvändiga.
  4. " Om du funderar, bestäm dig. Om du redan bestämt, tveka inte" Den japanska visdomen sätter beslutsamhet och klarhet på första plats.

5. "Säg inte - det är omöjligt -, säg istället - jag har inte gjort det ännu -". Japanerna ser ner på lathet och beundrar inte människor som ger upp lätt. De förespråkar en positiv attityd gentemot livets utmaningar.

6. "Den tiden du tillbringar skrattandes tillbringar du med gudarna" Idag bekräftar forskarna att det är bra för hälsan att skratta men det hade man egentligen redan listat ut för länge sedan.

7. "Man och hustru bör vara både vänner och älskare". Äktenskap håller inte länge om det inte finns en djup förståelse mellan man och hustru, liksom den som finns mellan vänner å den ena sidan och mellan älskare å den andra.

Advertisement
image: Max Pixel

8. "Genom att studera det förgångna lär man sig något nytt". Inte bara misstagen utan alla våra erfarenheter från det förflutna bör man reflektera över för att förstå vad som hänt och vilka konsekvenser det fått.

9. "Med utlovad ved värmer man inte huset". Löften är osäkra för framtiden och onödiga i nuet. Speciellt om det handlar om pengar.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack