Här är de 5 rätterna du aldrig ska välja från menyn på en restaurang du inte känner till väl - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Här är de 5 rätterna du aldrig ska…
30 optiska illusioner som kommer att ge dig något att tänka på... Och skratta! 25 matlagningsverktyg som du inte kände till men som du vill köpa med en gång

Här är de 5 rätterna du aldrig ska välja från menyn på en restaurang du inte känner till väl

Av Linda Solari
4.120
Advertisement

Vem älskar inte att gå på restaurangen? Sitta bekvämt vid bordet, beställa och äta utan att behöva oroa dig för matlagning och disk. Om du älskar att gå på restaurangen, bör du komma ihåg att aldrig beställa dessa 5 saker.

Det här är en fråga om hygien och råd från de som arbetar på restaurang och är vittne till allt som händer "bakom kulisserna", alltså köket. Låt oss se vad vi bör undvika och varför.

OBS! Med den här artikeln vill vi inte sätta restaurangägare i dåligt ljus, men hjälpa konsumenterna att välja det bästa genom djungeln av erbjudanden - ofta mycket attraktiva - som de får varje dag.

1. Buffé (håll dig särskilt borta från choklad fontäner!)

Bufféerna, kan vara mycket aptitretande: det finns olika färdiga rätter att smaka på och det finns ingen gräns för kvantitet! Om buffén inte drivs av ett cateringföretag, är det bäst att undvika. Barn doppar ofta sina händer i mer än en maträtt eller smakar av av det som ligger framme, eftersom föräldrarna är ganska distraherade av mängden mat.

Var också försiktig med chokladfontäner! Många lägger i allt möjligt och enligt servitörer som har städat behållaren, har man även hittat lösnaglar och plåster!

2. Isbitar

image: Nattu/Wikimedia

Om du beställer en drink på restaurang, undvik att fråga om is. Varför? Eftersom ismaskiner, är ofta, behållare av bakterier och mögel! Dessutom är många servitörer och restaurangpersonal vana vid, när det är varmt att avkyla sig lite, då tar de lite is med sina händer.Det är bättre att undvika om du kan dricka en dryck utan is.

Advertisement

3. Soppa

image: pixabay.com

Beställa en varm soppa under de kallaste månaderna kan verka vara en klok idé, men tyvärr är det inte det. Tyvärr hålls soppor i många restauranger i stora, alltid varma behållare, som aldrig kyls ner. Dessutom är soppor kända för att de är i vissa opålitliga restauranger, där man lägger rester. Kort sagt, ta hellre en god tallrik pasta.

4. Dagens erbjudanden

image: pixabay.com

Om du är ett fan av dagens erbjudanden, är det bäst att ändra din vana. Tyvärr är erbjudanden från kockarna ofta med ingredienser som inte är färska, alltså mat som man måste tillaga under den dagen eller slänga. Så det är bättre att beställa en lite dyrare maträtt, men inte det "speciella" erbjudandet.

5. Bröd

image: maxpixel.net

Du vet korgar i mitten av bordet, fulla med gott färskt och doftande bröd? Tja, kanske är brödet rester från någon annans bord. Om du kan äta utan bröd på restaurangen, låt bli... om du inte kan bevittna det ögonblick när det skivas eller litar på restaurangen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack