Han bygger sig ett hus på 14 kvadratmeter för att slippa den dyra universitetshyran: Inredningen kommer att ta er med storm! - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han bygger sig ett hus på 14 kvadratmeter…
26 saker du aldrig sett förut men som alla skulle vilja ha Tolvåringen tar sitt liv, lapparna som föräldrarna hittar avslöjar det otänkbara

Han bygger sig ett hus på 14 kvadratmeter för att slippa den dyra universitetshyran: Inredningen kommer att ta er med storm!

Av sofia
5.188
Advertisement

När Joel Weber, en student vid Texas universitet i Austin, började bygga sitt lilla hus för att slippa betala hyra och skuldsätta sig, trodde han antaglien inte att hans initiativ skulle bli ett livsprojekt och ett exempel för tusentals människor att följa.

Hans lilla hus, som liknar ett barns dröm som gått i uppfyllelse, erbjuder nästan alla bekvämligheter som vilket normalt hus som helst för det ringa priset av 13 tusen dollar och har väldigt låga underhållsavgifter. Den negativa aspekten? Toaletten. Joel har fortfarande inte löst avlopps problemet och är därför tvungen att använda sig av toaletter på annat håll. Det kan  verka jobbigt, men om det är vad som krävs för att slippa lån, räkningar och grannar...så kanske det är värt det.

Huset är 14 kvadratmeter stort och trots att det är ett mini-utrymme så har Joel lyckats förvandla det till en ordentlig bostad.

image: Joel Weber

Joel följde personligen steg för steg bygget av det som skulle bli hans hem under studieperioden.

image: Joel Weber
Advertisement

Joel lyckades uttnyttja utrymmet väl genom att bygga ett loft som delar sovrummet ifrån resten av huset.

image: Joel Weber

Utsidan är mycket fin och ger en rustik men samtidigt minimalistisk känsla precis som insidan.

image: Joel Weber

På bottenvåningen finns dagrummet och köket med allt det utrymmet som krävs för att kunna ha några få gäster.

image: Joel Weber
Advertisement

I ett så här litet utrymme måste man utnyttja vartenda litet hörn. Trappan som går upp till övervåningen till exempel är även ett skrivbord och en bokhylla.

image: Joel Weber

Huset är alltid ljust tack vare fönstrena på sidorna.

image: Joel Weber
Advertisement

Badrummet är mycket litet men har dock allt som krävs för att kunna tvätta sig.

image: Joel Weber

På övervåningen finner vi istället sovrummet som består av sängen och en liten möbel för klädförvaring.

image: Joel Weber
Advertisement

Spisen har fyra plattor för att kunna laga flera rätter samtidigt. Utöver den finns det även en ugn och en enkel diskho.

image: Joel Weber

Det finns säkert hus som är bekvämare än Joels men man bör definitivt väga in att ett hus som hans går att flytta vart man vill och att man sparar in en massa pengar.

image: Joel Weber

Joel är helt nöjd med sitt val och det han har byggt. Han har tydligen inspirerat många andra unga som inte vill eller kan spendera stora summor på hushyror!

image: Joel Weber
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack