13 fantastiska användningsområden av vinäger som du kände till innan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
13 fantastiska användningsområden…
Dessa nyheter är så vackra att de kommer att få dig att le... Och att gråta! Hon erbjuder en hemlös att äta tillsammans med henne och strax efter avslöjar han att detta räddat honom från att ta livet av sig

13 fantastiska användningsområden av vinäger som du kände till innan

Av Linda Solari
5.534
Advertisement

Nästan alla har en flaska vinäger i köket, men få vet att vinägers ingredienser är också fantastiska för andra användningsområden, vissa av dem ganska oväntade. Vinäger innehåller naturliga ingredienser, mycket mindre aggressiva än kemikalier, så det är att föredra i många fall. Genom den här artikeln får du veta all användningsområden av vinäger, beroende på typen (äppelcidervinäger är mest lämplig för ansiktsbehandlingar och huden!): Från att städa ditt hem till kroppsvård, kommer vinäger att hjälpa till i många situationer!

Omslagsbild:Roy Blumenthal/Flickr

Vitvinsvinäger

image: pixabay.com
 • Den neutraliserar lukt: vinäger är mycket effektivt för att eliminera lukt från fimpar och cigarettrök. Placera en behållare full av vinäger på askkoppen för att neutralisera obehaglig lukt.
 • Eliminera ogräs: I din trädgård eller grönsaksland kan du använda vinäger för att begränsa växttillväxten av ogräs. För att göra detta, häll en mängd ättika i en liten sprayflaska och spraya på ogräsets blad.
 • Gör nagellacket mer hållbart: innan du applicerar den första stryckningen av nagellack, sänk fingertopparna i ättika i 10 minuter. Fortsätt med nagellack och notera hur länge du kommer att ha intakta naglar!
 • För vackrare hår: Häll en del vinäger och två vatten, spraya lösningen över hela håret, låt det fungera i 10 minuter, skölj sedan.
Advertisement
 • Avlägsnar fläckar från tyger och mattor: Häll 250 ml ättika i en behållare tillsammans med 2 liter varmt vatten. Sprid på fläcken lite flytande diskmedel och lösningen av vatten och ättika. Låt det fungera, sedan med en borste gnid och se fläcken långsamt komma bort. Vinäger är också utmärkt för att eliminera svettfläckar från kläder: Dränk det gulnade området med ättika och låt det verka i 10 minuter. Skölj slutligen och plagget blir som nytt!
 • Rengörning av badrum: ättika har utmärkta antibakteriella och blekningsegenskaper. Häll en del vinäger och två vatten och spraya det på områden som ska rengöras. Badrummet kommer att blänka som aldrig förr!

Äppelcidervinäger

image: pixabay.com
 • Den har en anti-aging effekt: blanda ett halvt glas vatten och vinäger, dutta blandningen med en bomullsrondell på huden. Lämna i 30 minuter, skölj sedan.
 • Tar bort acne och finnar: äppelcidervinäger kan avfetta huden, förhindra mindre infektioner och läka ärr orsakade av akne.

 

Varning: För att undvika irritation och rodnad i huden måste äppelcidervinäger alltid spädas. Gör behandlingarna på natten för att undvika direktkontakt med solen, vilket kan orsaka fläckar på huden.

image: pixabay.com
 • Rengör huden: Fukta en bomullsrondell i en lösning av ättika (1 matsked) och vatten (250 ml). Använd blandningen på ditt ansikte innan du går och lägger dig, utan att skölja. Vinäger tar bort orenligheterna i huden, balanserar pH-värdet och stimulerar blodcirkulationen.
 • Myggbett: ättika är ett naturligt medel för att bekämpa klåda som orsakas av myggbett.
Advertisement
image: pixabay.com
 • Mjäll: i en sprayflaska häll vatten och ättika i lika delar. Fukta ditt hårbotten, vira in håret i en handduk, lämna i 15 minuter, skölj. Du kan också tillsätta en mängd ättika till ditt vanliga schampo.
 • Snabba upp läkningen av blåmärken: Blötlägg en bomullsrondell i äppelcidervinäger och låt den sitta på blåmärket i en timme. De antiinflammatoriska egenskaperna hos ättika kommer att påskynda läkning av blåmärket och det förbättra blodcirkulationen.
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack