Om din hund följer dig in i badrummet, ignorera den inte: här är vad den försöker berätta för dig

av Linda Solari

24 Oktober 2017

Om din hund följer dig in i badrummet, ignorera den inte: här är vad den försöker berätta för dig
Advertisement

Hundar är förmodligen bland de mest kommunikativa djuren i världen och vi människor är ganska duktiga på att tolka deras behov och stämningar. Bland de känslor som de kan uttrycka bäst är kanske den mest uppenbara, det är den kärlek de har för oss. Men vet du hur många olika sätt de kan visa det på? Svaret ger oss ytterligare bekräftelse på att ha en hund är en av de vackraste upplevelserna som man kan ha i livet eftersom det visar oss vad villkorslös kärlek är.

Advertisement

Alla beteenden som anges här är sätt som din hund vill berätta för dig hur mycket den älskar dig.

Alla beteenden som anges här är sätt som din hund vill berätta för dig hur mycket den älskar dig.

Reddit

1. När du går till sängs har hunden vanan att somna bredvid dig om de får ligga i sängen, då kommer hunden  att visa dig hur mycket den älskar att spendera tid med dig, även utan att göra något speciellt: bara vara i din närhet och koppla av.

2. Blir väldigt glad när du kommer hem: oavsett hur länge du har varit ute, kommer din hund alltid att vara glad att se dig.

3. När en hund och hans ägare är i fullständig harmoni, de slutar med att de även har samma rytm. Så om du har för vana att efter lunch njuta av en tupplur, kan du vara säker på att din fyrbenta vän kommer att dela denna stund av avkoppling med dig.

4. Den slickar händer eller fötter: detta beteende är avsedd för valparna, men om hunden gör det med dig betyder det att den känner samma kärlek. Att slicka händer och fötter är ett sätt att visa en känsla av beskydd och tillgivenhet.

 

 

 

Advertisement
Storyblocks

Storyblocks

5. Om du är ledsen av någon anledning, kan du inte dölja det för din hund. Även om du klappar den och talar med den mjukt känner hunden att något inte stämmer. Kalla det sjätte sinne eller vad du vill, man behöver inte säga något: på sitt sätt, kommer en hund alltid att ge dig tröst.

6. Om den följer med även in i badrummet, hundarna kan inte skilja mellan badrum och kök. De kommer att följa dig överallt för att skydda dig och även för att få uppmärksamhet. Även om man inte är bekväm med denna situation, ignorera dem inte! De gör det för ditt eget bästa!

7. Det ger dig "gåvor", skäll inte på din hund om den kommer till dig med något föremål som inte borde ha tagit. Det är en tacksamhetsgåva för att visa sin tacksamhet för allt ni gör för den.

8. Om den vill ligga i er famn, ber den desperat efter värme och kärlek. Det finns hundar mer eller mindre tillgivna, men alla vill ha kärlek.

Kom ihåg att en hund inte är en sak och har du tagit på dig åtagandet att skaffa en hund måste du fortsätta under hela hundens liv, även om det finns stunder av svårigheter, kommer det inte att vara komplicerat att ta hand om den om du verkligen älskar att leva med ett djur

Advertisement