Alla orsaker till att du aldrig bör döda spindlarna som du hittar hemma - TittaPaVideon.se
x
Alla orsaker till att du aldrig bör…
15 jämförelser före och efter smink som har gjort personer nästan oigenkännliga Hon blev adopterad vid födseln: efter 10 års sökande hittar hon föräldrarna och syskonen som hon inte visste om att hon hade

Alla orsaker till att du aldrig bör döda spindlarna som du hittar hemma

14 Augusti 2020 • Av Emma Fisone
2.802
Advertisement

Dessvärre så är rädslan för spindlar, liksom den för ormar, en av de mest grundläggande gemensamma känslorna många har: än idag är det många som, så fort de ser en spindel, springer iväg för att hämta tidningen eller en toffel för att göra sig av med den så fort som möjligt. Ändå skulle nog samma personer ändra sig om de visste att den gesten till och med kan ha motsatt effekt: spindlar fungerar faktiskt balanserande för mängden insekter i en bestämd miljö.

via: phys.org

Spindeldjuren har, sedan alltid, väckt obehagliga känslor som avsmak och, till och med, äkta rå rädsla. Det är inte för intet som termen "arachnofobi" finns för att ange just den mer eller mindre irrationella rädslan för dessa varelser som till på köpet kan ge upphov till panikattacker.

Det finns de som fruktar spindlar då de kan associeras med skadliga eller giftiga insekter, medan andra bara känner en instinktiv avsky. Men ändå finns det mer än en bra orsak att undvika att döda dem. Utöver det som myterna och rykterna säger så utgör spindlarna en viktig komponent för hemmets ekosystem.

Varje habitat har sin egen balans och deras hyresgäster på åtta ben bidrar till att underhålla den. Spindlar är naturliga predatorer, de när sig på parasiter som flugor och mygg, eller till och med andra spindlar. Denna funktion är mycket användbar för att kunna bibehålla en "hälsosam" miljö.

image: pixabay

Även om nästan alla spindelarter är giftiga, så utgör de en mycket begränsad fara. Det är mycket ovanligt att ett möte mellan en spindel och människa är farligt.

Om rädslan dock övermannar alla rationella förklaringar kan man alltid hitta en medelväg. Nästa gång som man ser en spindel i hemmet så kan man, istället för att trampa på den, "fånga den" och sedan släppa den fri på någon annan plats.

Men i fall man kan leva tillsammans med dem så kan man få sig en riktigt utmärkt bundsförvant och vaktpost mot besvärliga insekter. För att kunna räkna med er "vänskaplige spider... i lägenheten."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack