Hemlagad varm choklad : så här gör du för att den ska vara jättegod - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hemlagad varm choklad : så här gör…
Hur kallt är det i Ryssland? Tillräckligt för att det här ska hända! Så här återvinner du ett örngott för att göra en tvättpåse

Hemlagad varm choklad : så här gör du för att den ska vara jättegod

Av Sabrina d'Andrea
2.805
Advertisement

När det bli kallt ute är det mysigt att sitta hemma på soffan med en god kopp varm choklad och några vänner. Varför inte göra chokladen själva istället för att köpa den i pulver? Ni kan välja den chokladen som ni föredrar och förbereda den hemma! Här föreslår vi ett recept som passar alla: för två koppar behöver ni 120 gram choklad (sjuttio procents kakao), en halv liter mjölk, 20 gram socker, 20 gram majsstärkelse och 20 gram osötad kakao - om ni vill att chokladen ska vara ännu tjockare kan ni tillsätta 15 gram potatismjöl.

Så här gör ni.

Häll mjölken i en liten kastrull och tillsätt potatismjöl och kakao med hjälp av en sil. Använd en visp för att blanda och för att undvika att det bildas klumpar. Tillsätt även socker och höj värmen. När det kokar så sänk värmen igen och ta hand om chokladen: skär chokladen i små bitar och få den att smälta. Blanda chokladen och mjölken och vispa under en minut. Klart!

Olika varianter som alla gillar.

image: Graphic Stock

För att ändra lite på receptet kan ni till exempel använda vit choklad eller mjölkchoklad istället för choklad med hög kakaohalt. Det går även bra att använda sojamjölk eller havremjölk istället för vanlig mjölk. Tillsätt gärna andra kryddor såsom vanilj, kanel, kardemumma ... Njut!

Tags: Kök

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack