"Min vän kommer att ha ett dyrt drömbröllop, men gör inget annat än att klaga och jag är verkligen trött på att lyssna"

av sofia

30 April 2024

Advertisement

Bröllop är en milstolpe i ett pars gemensamma liv. Det är stunden då de lovar varandra evig kärlek, firar med sina nära och kära, och ser till att varje detalj är perfekt. Att arrangera ett sådant evenemang är inte enkelt eller självklart, samt kräver omfattande planering, en ansenlig budget och hårt arbete för den som drömmer stort.

Men om ekonomiska bekymmer inte är ett hinder och du har möjlighet att förverkliga din vision, då är du redan på god väg. Men räcker detta? Tydligen inte för alla par, vilket denna historia tydligt visar.

Advertisement

En brud i tårar trots att allt är nästan perfekt

Oleksandr P/Pexels

Situationen beskrevs av en nära vän till bruden som var trött på kvinnans beteende och hade därför sagt som det var till henne och ville dela händelsen på nätet för att få reda på om hennes reaktion varit överdriven eller inte. Författaren till Reddit-inlägget berättade om planeringen av sin väns bröllop och hur hennes föräldrar var beredda att spendera alla sina pengar för att göra sin dotter lycklig på hennes livs viktigaste dag. De var redo att ge henne allt hon önskade, men bad om att två regler relaterade till deras religiösa tillhörighet skulle följas. En medlem från deras religiösa församling skulle närvara vid ceremonin och en del av menyn skulle behöva anpassas efter religiösa kostriktlinjer. Två små krav, i jämförelse med den storslagna planeringen.

"Föräldrarna spenderar en förmögenhet på detta bröllop," sade vår huvudperson, "det kommer att vara en tillställning som många kvinnor drömmer om men inte har råd med och har bara två små regler, men hon gör inte annat än att klaga. Till en början var jag förstående eftersom jag insåg att det kan vara svårt att följa regler knutna till en religion som hon inte fullt ut tror på, men det blev ohållbart och jag sa till henne att om hon ville att bröllopet skulle vara på hennes sätt, borde hon också betala för det själv. Problemet verkade löst, men sedan ringde hon mig gråtande för att hon inte fick använda mejeribaserade såser för vissa rätter. Jag kunde inte hålla mig, jag bad henne att ringa någon annan och gnälla, inte mig, och hon blev mycket upprörd."

Advertisement

Tålamodet har en gräns...

Leyla Qəhrəmanova/Pexels

Brudens frustration rörde små detaljer angående menyn, som verkade oöverkomliga för henne. Alla som planerar att gifta sig har en vision om ceremonin och mottagningen, och det är normalt att sträva efter att förverkliga den, men det är inte alltid enkelt, särskilt från en ekonomisk synpunkt. I detta fall kunde kvinnan få allt hon ville, inte oroa sig över att spendera för mycket pengar eftersom hon fick dem från sina föräldrar utan att behöva investera sina egna. Allt hon behövde göra var att följa två regler, men ändå kunde hon inte finna frid och led så mycket över situationen att hon brast ut i tårar.

När hennes vän inte längre orkade lyssna på detta och sa att hon faktiskt egentligen inte hade något att klaga över blev den blivande bruden också upprörd. "Vi sa båda saker som vi inte borde ha sagt," fortsatte inläggets författare, "men nu är alla emot mig. Det verkar som att det under de kommande 14 månaderna fram till bröllopet inte är tillåtet att kritisera min vän eftersom det är hennes speciella tid. Det är mycket stress med planeringen (trots att hon har två bröllopsplanerare som hjälper till) och jag borde tydligen be om ursäkt."

En riktig tragedi, tydligen.

Ibland missförstås ärlighet

Jonathan Borba/Pexels

Det är inte ovanligt att oförutsedda händelser och problem uppstår när man planerar en stor tillställning, men i detta fall verkar det som om allt, med undantag för två små detaljer, ledde till att den blivande bruden fick små utbrott. För många kan hennes beteende verka överdrivet – och med tanke på att det finns människor som inte ens har möjlighet att gifta sig – var det garanterat inte hennes vän som hade gjort fel i att påpeka hennes överdrift. Eftersom den blivande bruden ständigt lättade sitt hjärta för denna vän var väl ingen bättre lämpad än hon för att öppna hennes ögon? Ofta är det ju de närmaste och mest uppriktiga vännerna som får ta på sig rollen som "den onda", trots att deras avsikter är goda.

Vad tycker du om den här historien? Har du någonsin hamnat i en liknande situation?

Source:

Reddit

Advertisement