"Mina vänner gifter sig och har bokat flyg och hotell för alla, men priserna är orealistiska och vi misstänker att vi blir lurade"

av sofia

20 April 2024

Advertisement

Vänskap är något underbart, det fyller våra liv och är ett stöd i alla lägen, i bra och dåliga stunder. Men när kan vi egentligen säga att vi har hittat riktiga vänner? Hur känner man igen dem och hur visar de det? Det är frågor som många ställer sig och som det inte alltid är lätt att svara på, särskilt för att det verkar så komplicerat att känna en person fullt ut och veta vad de tänker på och hur uppriktiga de egentligen är.

Huvudpersonen i den här historien tyckte att hon hade en utmärkt relation med ett par vänner, men det krävdes inte mycket för att hon skulle börja misstänka motsatsen.

Advertisement

Vad var det som orsakade allt detta?

TranStudios Photography & Video/Pexels

Diskussionen rörde organisationen av två vänners bröllop. Kärleksparet hade bestämt sig för att gifta sig i Las Vegas och detta skulle ha inneburit att inte bara de var tvungna att förflytta sig utan även deras gäster. Vem skulle ansvara för bokningar och betalning? Det finns inget rätt svar på den frågan, utan det beror på olika faktorer, först och främst de blivande makarnas vilja att ta på sig detta och gästernas ekonomiska möjligheter. I det här specifika fallet var dock det som vår huvudperson inte gillade hanteringen av "förflyttningarna" och de oklara instruktionerna från brudparets sida.

I ett inlägg på Reddit berättade gästen om en kväll som både hon och hennes man hade bjudits in till och som visade sig vara någt annat än det de hade förväntat sig: "De bjöd in en stor del av människorna som skulle ha varit med på bröllopet och de berättade för oss vad de hade tänkt göra - skriver författaren till inlägget - De hade bokat flyg och boende för alla, och nu var det vår tur att betala vår del. Efter det här mötet var det många som konfronterade dem och sa att de hade hittat bättre priser för resorna".

Därför fanns det bland gästerna de som, liksom vår huvudperson och hennes man, inte hade funnit de framtida makarnas beteende korrekt. De hade bokat hotell och flyg utan att kommunicera något och utan att fråga vem som kunde betala och detta var inte rättvist. Sedan påpekade även inläggets författare att det inte hade varit möjligt för henne att stå för en sådan utgift, vilket tydligen gjorde bruden och hennes man väldigt upprörda.

Advertisement

Brudparets priser var alltid högre än de man kunde hitta på nätet...

Anastasia Shuraeva/Pexels

Kvinnan hamnade i diskussion med paret angående detta och började fundera huruvida hon skulle delta i evenemanget eller inte. "Min vän verkar vara en helt annan person - säger hon sedan - det verkar som att hon bryr sig mer om hotellet och flygen och inte om att ha oss vänner vid sin sida. Och det verkar så konstigt för mig att alla erbjudanden och priser som hon och den framtida mannen har hittat alltid är högre än de jag och mina vänner hittar, jag förstår inte hur det är möjligt."

Frågan var inte bara vem som fick betala vad och hur mycket, utan också denna skillnad i summor mellan de sökningar som brudparet gjorde och de som det andra paret hade gjort: fanns det några andra skäl bakom att de insisterade? Reddit-användare ställde sig på vår huvudpersons sida och lade fram hypotesen att, eftersom de inte ville lämna ut kontaktuppgifter till resebyrån, verkade det som att de framtida makarna ville "utnyttja" saken för att höja kostnaderna lite och få sina egna utgifter för ceremonin täckta med dessa extrapengar. Ingen är helt säker på att så är fallet, men de flesta var överens om att hon borde tacka nej och även säga upp vänskapen med de två. Dessutom var bröllopsgästen även tveksam till detta: om hon inte kunde komunicera ordentligt med brudparet, hur skulle hon då kunna gå på bröllopet utan att det kändes obekvämt?

Gå på bröllopet eller inte?

Visst att man vill vara med på sina vänners bröllop, men man kan ju faktiskt inte bara acceptera allt det som de bara bestämmer utan att först rådfråga sina gäster, särskilt när det krävs att man spenderar mycket pengar. Vi vet alla att det det finns många utgifter när man blir inbjuden till ett evenemang som detta, men huvudpersonen i berättelsen hade bara lagt fram förslaget att själv sköta sina bokningar och hitta lösningar som var mer anpassade till hennes budget och de andra åtagandena de skulle tvingas möta. Brudparet ansåg dock att förslaget var oacceptabelt och "förbjöd" de två vännerna från att boka på eget bevåg.

Bröllop, liksom andra evenemang av det här slaget, är alltid speciella och kräver en hel del planering fån alla deltagare och kan därför lätt ge upphov till missförstånd, diskussioner och problem inom relationer. Det finns sätt att förhindra att detta händer, men det är nästan omöjligt att säkert veta vad som inte kommer att orsaka anstöt och hur man bör bete sig för att undvika alla typer av konflikter.

Vad skulle du känna för att säga till den här kvinnan och hennes man angående den situation de befinner sig i, bör de gå på bröllopet och betala det belopp som brudparet angett?

Source:

Reddit

Advertisement