Han får ingen bröllopspresent från en av sina närmaste vänner som varit på hans bröllop och vill förstå varför

av sofia

14 April 2024

Hans kompis gav honom ingen present till bröllopet
Advertisement

Äkta vänskap är inte lätt att bygga upp och ännu svårare att underhålla över tid. Lyckligtvis finns det relationer som står emot tidens prövningar, överlever de tuffaste perioderna, och man är verkligen lyckligt lottad om man har en sådan speciell person i sitt liv.

Detta var fallet för en 38-årig man vars besvikelse över en nära väns beteende kom som en överraskning. De två, som var jämnåriga, hade gift sig med bara en månads mellanrum, men vännens beteende hade skilt sig markant från huvudpersonens.

via Reddit

Advertisement

Mannen berättar om sin kompis bröllop

Freepik

För att berätta hela historien vände sig en 38-åring till Reddit-forumet och bad om en uppriktig åsikt om vad som hände och råd om hur han eventuellt skulle hantera situationen.

"En av mina bästa vänner gifte sig i juni förra året och jag var ett av hans bröllopsvittnen. Han ville att vi skulle betala för hans svensexa och sedan på sin bröllopsdag bad han oss att hyra en smoking för att matcha med honom. Bara kostnaden för att hyra smokingen kostade mig 200 dollar plus att alla vi gäster fick betala för flyget och hotellet för att komma till bröllopslokalen. Dessutom verkade det rätt att ge honom en bröllopspresent så jag och min partner bestämde oss för att ge honom ett kuvert som innehöll 250 dollar", skrev mannen.

Allt detta hade inte varit ett problem för honom om det inte vore för en liten "detalj": bröllopet levde inte upp till förväntningarna och framför allt inte kostnaderna. "Maten och drycken var väldigt begränsad och jag fick betala ur egen ficka för mer alkohol i baren", berättar 38-åringen.

Cirka 3 veckor senare gifte sig även vår huvudperson och det var här problemet uppstod.

Advertisement

Mannens besvikelse och användarnas kommentarer

kues1/Freepik - Not the actual photo

Hans vän hade naturligtvis kommit till hans bröllop, men till skillnad från honom hade han inte gett honom någon form av bröllopspresent. "Efter att ha varit på hans bröllop - knappt en månad tidigare - hade jag förväntat mig att få åtminstone något symboliskt, men istället fick jag ingenting", förklarar mannen i sitt inlägg.

Flera månader senare tänker han fortfarande på vad som hände och kan inte förstå varför en så nära vän inte ville ge honom en present. Nu när det har gått ett tag undrar han om det är lämpligt att ta upp det känsliga ämnet med den personen, låt oss kika på vad Reddit-användarna tycker.

"Att gå på ett bröllop som du har blivit inbjuden till utan någon gåva är oartigt, men att ifrågasätta det är ännu värre," skrev en användare, "Om du tycker att din vän inte uppmärksammar dig tillräckligt, överväg huruvida du bör fortsätta umgås med honom eller inte, i vilket fall tycker jag att du lägger för stor vikt vid frågan vilket ger intrycket av att du är en väldigt materialistisk människa", sa en annan. Hur tycker du att den här mannen bör bete sig mot sin vän?

Source:

Reddit

Advertisement