3 flygplan för en spektakulär "gender reveal", men mamman får stark kritik

av sofia

13 April 2024

3 flygplan avslöjar könet på den kommande bebisen
Advertisement

Det har blivit allt vanligare att anordna könsavslöjande fester för kommande bebisar. Framtida par som är gravida kommer inte att veta något förrän i det ögonblick då rök, konfetti, ballonger eller liknande på ett så originellt sätt som möjligt blir rosa eller blått och tillkännager den stora nyheten.

Det finns de som organiserar dem inom familjen, kanske för en mycket liten grupp människor, och de som inte håller tillbaka på utgifterna och väljer att göra evenemanget till en riktigt stor fest.

Advertisement

Vad är ett "gender reveal party"

Inga och hennes man: pojke eller flicka?

@inga_stumbriene/Instagram

Könsavslöjandefesten är ett viktigt ögonblick under graviditeten där framtida föräldrar delar upptäckten av det ofödda barnets kön med de personer som står dem närmast. Trenden – som just nu är väldigt populär – startade år 2008 i USA, när en mamma och influencer bjöd hem släktingar och vänner för att låta alla få veta om hennes första barn skulle bli en pojke eller en flicka. Sedan dess har fenomenet blivit ostoppbart, med fester av alla slag organiserade över hela världen.

Men var noga med att inte överdriva det, för du kan stöta på samma hårda kritik som har drabbat den blivande mamman i centrum av den här historien.

Advertisement

En fest med pompa och ståt

Flygplan som släpper ut ljusblå rök för att avslöja könet

@inga_stumbriene/Instagram

Inga Stumbriene är en välkänd litauisk influencer som såg till att allt var perfekt inför hennes bebis könsavslöjande. Flera videor har dykt upp på sociala medier som visar ögonblicket där hon och hennes man, kramas och omgivna av en massa rosa och blå ballonger, i väntan på att ta reda på om det blir en pojke eller en flicka. Vi har sett många liknande fester och vet att man kan välja vilka dekorationer man föredrar, de mest olika sätten för att göra det stora avslöjandet och paret i fråga har bestämt sig för att slå på stort.

Inte bara banderoller, inte bara ballonger, inte bara festonger, utan även 3 små flygplan i himlen som i ett första klipp sprejar vit rök, medan de i nästa färgar luften med en intensiv ljusblå färg.

Varför fick hon kritik för detta val?

Färgat pulver för att fira ankomsten av en liten pojke

@inga_stumbriene/Instagram

En magnifik scen, förvisso originell, och följd av en explosion av konfetti, blått pulver i luften och festonger. Ett minst sagt iögonfallande firande som inte gick obemärkt förbi hos den stora webbpubliken. Och om det å ena sidan fanns de som var mållösa inför de underbara bilderna, fanns det å andra sidan de som inte uppskattade showen, men varför?

De personer som lämnade mindre positiva kommentarer på Ingas videor var upprörda av särskilt en anledning. De plan som kan ses cirklulera på himlen om och om igen var inte bara onödiga ur deras synvinkel, utan även förorenande. Varför inte undvika något sådant här när det finns oändligt många andra sätt för att avslöja könet på ett vackert sätt, men utan att skada miljön?

Parets val ansågs vara onödigt pompigt, överdrivet, egoistiskt, arrogant, omiljövänligt och definitivt något de kunde ha undvikit.

För eller emot?

Men det är också sant att alla är fria att göra vad de vill och att avslöja en sådan vacker nyhet på det sätt som känns mest rätt för dem, så länge de respekterar sin omgivning. Inga och hennes man valde att genomföra sin plan och hon tackade i inlägget till videon de som varit där med henne under den speciella dagen och flygbolaget som uppträtt för dem.

Och, som vi sa, kritiken för att inte ha tänkt på miljön, för att vara excentrisk och överdriven var inte den enda reaktionen, utan det fanns också de som var imponerade av den magnifika föreställningen. Vem sida ställer du dig på, för eller emot?

Advertisement