Det här paret kräver att deras grannar skjuter upp renoveringsarbetet av sitt hus eftersom kvinnan är gravid

av sofia

03 Mars 2024

Det här paret kräver att deras grannar skjuter upp renoveringsarbetet av sitt hus eftersom kvinnan är gravid
Advertisement

Att hantera en nyfödd bebis är aldrig lätt så det är normalt att vara orolig, åtminstone lite, när man är gravid och ska föda. Det finns faktiskt ingen ordentlig manual som kan vägleda ett ungt par om just har blivit föräldrar, men de kommer ändå att göra allt som står i deras makt  för att garantera sitt nyfödda barns välbefinnande. Men när "går man över gränsen"?

En helt vanlig historia förvandlades till en konfliktfylld situation när behoven hos ett ungt gravid par krockade med deras grannars behov.

via Reddit

Advertisement

Paret som vill renovera sitt hus berättar

Paret som vill renovera sitt hus berättar

Freepik - Not the actual photo

Grannen till paret som snart skulle bli föräldrar bad andra människor om deras åsikt för att försöka förstå om hon och hennes man hade betett sig bra eller illa. Hon skrev ett långt inlägg på Reddit där hon fick många kommentarer, men låt oss ta en närmare titt på vad som hände.

"Jag och min man har länge velat renovera vårt hus och efter flera månaders planering har vi äntligen kunnat påbörja arbetet. Vi valde att meddelade alla våra grannar en månad i förväg om startdatumet för renoveringsarbetet.”, skrev kvinnan.

Men familjen som bor närmast dem, den som de "delar" vägg med, kontaktade dem dagen efter det beskedet och avslöjade för dem att de väntar barn och att det kommer att födas inom loppet av några veckor. "De är upprörda över det buller som oundvikligen kommer att uppstå under de kommande månaderna då deras nyfödda barn skulle kunna störas av all uppståndelsen. De har därför bett oss att skjuta upp renoveringsarbetet några månader...", tillade hon.

Även om de förklarade att det inte var möjligt att skjuta upp datumen då allt redan var planerat (företaget, hyran för det tillfälliga huset som de skulle bo i, etc...) bad det unga paret dem om ett möte för att prata om frågan. När de sågs ansikte mot ansikte blev allt dock värre.

Advertisement

Användarnas kommentarer

Användarnas kommentarer

Pexels - Not the actual photo

"Den gravida kvinnan slutade praktiskt taget inte att gråta. Hon skyllde det på sina hormoner, men hon ville också understryka att hon aldrig hade gråtit så mycket som hon hade gjort under de senaste 24 timmarna på två år. Vi nådde ingen överenskommelse eftersom de hela tiden bad oss ​​att skjuta upp arbetet, som vi redan hade klargjort var inte möjligt”, förklarade den äldre kvinnan.

De erbjöd sig att meddela dem om alla arbetarnas arbetspass, men paret insisterade på tystnad från minst 12.00 till 15.00 på eftermiddagen. En svår förfrågan att tillfredsställa eftersom arbetsledaren rapporterade att arbetet skulle pågå från 8.00 på morgonen till 16.00 på kvällen med 30 minuters paus vid 12. "Utöver detta försåg vi dem med alla arbetsplaner så att de kunde anpassa sig därefter. Vi vet inte vad vi ska göra utöver det", avslutade kvinnan.

Användare uttryckte sedan sina åsikter: "Ni har varit på tok för tillmötesgående med dem och de kommer snart att inse hur mycket ljud en nyfödd bebis gör så renoveringarbetets ljud kommer snart att bli deras sista problem", skrev en, "Valet att vänja ett barn vid sova om det enbart är helt tyst är inte smart, tvärtom borde det vänjas vid att somna under alla omständigheter”, skrev ännu en person. Vem tycker du har rätt?

Advertisement