En av bröllopsgästerna visar brudparet vilken klänning hon har valt för deras bröllop och de godkänner, men sedan får hon kritik av bruden

av sofia

27 Februari 2024

En av bröllopsgästerna visar brudparet vilken klänning hon har valt för deras bröllop och de godkänner, men sedan får hon kritik av bruden
Advertisement

Att välja en klänning för ett bröllop är alltid komplicerat. Och vi pratar inte bara om vad brudparet kommer att behöva göra, utan också om de svårigheter som gästerna kommer att möta. Hur hittar man den idealiska lösningen som inte skapar problem, som inte riskerar att överskugga huvudpersonerna och som inte försätter gästen själv i en pinsam situation?

Kvinnan som är huvudpersonen i denna berättelse ville göra sitt bästa för att undvika problem och valde därför att fråga det blivande brudparet. När hon väl hittade det perfekta plagget visade hon det för dem båda, men inte ens detta räckte för att slippa få kritik. Låt oss ta en närmare titt på vad det var som hände.

När man gör allt för att inte göra fel...

När man gör allt för att inte göra fel...

Pickpik

En av huvudreglerna vid bröllop är att inte göra något som kan skämma ut eller ta bort uppmärksamheten från makarna. De är de enda huvudpersonerna på en så viktig dag och att störa på något sätt i det ögonblicket är inte att rekommendera. Vänner och släktingar bör alltså försöka vara så nyktra som möjligt och undvika att dra till sig onödig uppmärksamhet. Just därför bad en vän till brudgummen, som kom från en annan kultur och sed paret om information och råd då hon inte kände till seder och bruk vid liknande händelser.

"För mig var det första gången på ett västerländskt bröllop, och jag ville absolut inte begå några misstag - började författaren till inlägget - jag är en vän till brudgummen och jag bad honom om information om klädkoden. Han sa till mig att de föredrog ljusa färger och pastellfärger för gästerna, så jag skickade honom ett foto på en klänning som jag redan hade och som jag trodde skulle passa. Fem månader innan bröllopet, när jag även träffade bruden - skriver hon sedan – visade jag även klänningen för henne och sa till henne att om hon inte ansåg att den passade skulle jag ta på mig något annat”.

Den blivande brudens svarade att hon var väldigt entusiastisk och gillade gästens val.

Advertisement

Vad var det som hände på bröllopsdagen?

Vad var det som hände på bröllopsdagen?

Pickpik

Bröllopsdagen kom och kvinnan tog på sig sin klänning, glad över att båda makarna gillade hennes val. Synd bara att det inte riktigt blev som hon hade tänkt sig. Plagget var en sari - en typisk klänning som används inom indisk kultur - med ljusa gråaktiga toner, som respekterade brudparets val med hänsyn till den klädsel som efterfrågades av deras gäster. Men medan brudgummen förblev konsekvent med vad han hade sagt några månader före bröllopet, ändrade bruden helt sin uppfattning. Hon och hennes tärnor var fientliga och gav henne kritiska blickar, skämtade elakt och försökte till och med att försätta henne i obekväma situationer.

"Brudgummen, hans mamma och våra vänner gav mig komplimanger för mitt utseende, de sa till mig att jag var väldigt vacker och att de gillade det slutgiltiga valet - skrev tjejen - bruden och hennes tärnor, å andra sidan, betedde sig på ett konstigt sätt. En försökte spilla sin drink på mig, en annan sa till mig att min klänning skulle se vit ut på bilderna, en annan att jag bara ville ha uppmärksamhet. När det sedan var dags att ta bilder, betedde sig bruden jättekonstigt och placerade mig alltid längst ut i kanten. Hade jag gjort fel?".

Användarnas åsikter

Kvinnan var förvånad över detta beteendde. Hon hade aldrig förväntat sig att bruden skulle kunna reagera på det sättet med tanke på att hon sett den utvalda klänningen med egna ögon innan och att hon i god tid förväg försäkrat sig om att inte göra fel eller att göra ett dåligt intryck. Tydligen var det inte tillräckligt i det här fallet och trots allt blev det fel.

Användarna satte sig i hennes skor och ställde sig på hennes sida och sa att hon förmodligen blivit behandlad så bara för att de andra kvinnorna var avundsjuka på henne. Om vi ​​också väger in att indikationen angående färgerna för gästerna hade kommit från dem, kunde de inbjudna, inklusive författaren till inlägget, inte ha betett sig annorlunda. Ändå föll detta inte huvudpersonen i smaken så hon bestämde sig för att behandla gästen illa med stöd av sina vänner.

Vad tycker du om den här historien, har du någonsin varit med om en obehaglig och pinsam situation som liknar denna?

Advertisement