Bråk systrar emellan: "Hon uteslöt min dotter från ett viktigt familjeevenemang och jag är mycket besviken"

av sofia

26 Februari 2024

Bråk systrar emellan: "Hon uteslöt min dotter från ett viktigt familjeevenemang och jag är mycket besviken"
Advertisement

Relationen mellan systrar är en av de vackraste relationerna som kan finnas. Systerskap innebär att kunna anförtro sig åt varandra, prata om många saker, ha någon man kan diskutera saker med, att ge och få stöd i svåra stunder, kort sagt, det är verkligen värdefullt att ha en kvinna i sitt liv som man verkligen kan räkna med - förutom mamma så klart.

Men i dessa speciella relationer finns det även en stor risk för konflikter. Det kan finnas många orsaker till detta, som exempelvis meningsskiljaktigheter, handlingar som inte tas emot väl av den andra parten och missförstånd. Och det var just ett "felaktigt" val som utlöste ett stort bråk mellan systrarna som är huvudpersoner i denna berättelse.

Advertisement

Beslutet som fick dem att bli osams

Beslutet som fick dem att bli osams

Pxhere

"Min syster är på väg att gifta sig och har uttryckt en önskan om att ha ett väldigt litet bröllop med enbart de närmaste - förklarar författaren till inlägget - Vi fick hennes inbjudan och med stor besvikelse insåg jag att hon inte ville ha min dotter med. De ville ha en fest utan barn och min dotter är den enda som är under 18 år, hon är 17, och därför den enda som är utesluten”.

Ett drastiskt beslut som gjorde att kvinnan kände sig kränkt av sin syster och hon ringde henne i hopp om att få höra att det enbart rörde sig om ett missförstånd. Utan att tveka bekräftade den blivande bruden hennes misstankar och förklarade att det inte fanns någon inbjudan för hennes systerdotter som var den enda minderåriga bland de inbjudna. Det var hon som inte ville ha sin systerdotter där tänkte vår huvudperson, det fanns liksom ingen annan logisk förklaring.

"Vi bråkade och till slut sa jag till henne att vi inte skulle gå på hennes bröllop - skiver kvinnan - Min syster blev väldigt arg och påstod att jag inte stöttade henne på en av de viktigaste dagarna i hennes liv". Men vem hade rätt och vem hade fel?

Advertisement

Varför blev hon utesluten?

Varför blev hon utesluten?

Sam Lion/Pexels

Frågan som förmodligen dyker upp i allas huvuden vid det här laget är: hur långt får man gå trots att man är huvudpersonen på det stora eventet, utan att riskera att förolämpa någon? Det finns onekligen många olika sätt att svara på den frågan men det finns oskrivna regler som man faktiskt borde respektera för att inte såra sina nära och kära. Kunde bruden kanske ha valt en annan lösning?

För de användare som läste inlägget var svaret enhälligt: ​​ja, författarens syster kunde ha undvikit att utesluta bara en person. Det de fokuserade mest på är hennes systerdotters ålder. Bröllop utan barn är förståeligt och acceptabelt, men i det här fallet var det inte ett barn på bara några år, utan en 17-åring som absolut inte skulle ha skrikit och gnällt under hela ceremonin. Så varför inte utvärdera denna aspekt? Och om det övervägdes, varför bestämma sig för att inte bjuda henne ändå?

Den aspekt som framkom vid jämförelsen med andra människor var att tjejen i fråga verkade vara för lugn och tystlåten när hon var med sin familj. Var det kanske just detta som gjorde att hon uteslöts?

Alla eller ingen...

Enligt användarnas tolkning och utbytena med den berörda personen var det i vilket fall inte schysst att utesluta bara en person och mamman gjorde rätt i att vägra delta vid vigseln. Hela familjen, eller ingen.

Vad tycker du, håller du med?

Advertisement