En upprörd brudgum: "Mina föräldrar vill gå tidigare för att ha en bröllopsfest samtidigt som oss hemma hos sig"

av sofia

25 Februari 2024

En upprörd brudgum: "Mina föräldrar vill gå tidigare för att ha en bröllopsfest samtidigt som oss hemma hos sig"
Advertisement

Att dela viktiga ögonblick av ditt liv med dina föräldrar är en av de önskningar som de flesta barn har. De är de viktigaste personerna i ens liv, de som har satt en till världen och av denna anledning är det mycket viktigt att de är närvarande vid avgörande händelser. Kan en förälder till exempel missa sitt barns bröllop?

Svaret på denna fråga är uppenbart, eller åtminstone borde det vara det. Men även i dessa fall finns det undantag. Vad syftar vi på undrar du kanske? På obekväma situationer som uppstår inom familjen och som kan sätta relationer på prov. Den blivande brudgummen som är huvudpersonen i denna berättelse vet något om det.

Vikten av att acceptera andras val

Vikten av att acceptera andras val

Rawpixel

Han berättade själv historien på Reddit och sökte efter förslag för att lösa ett problem som verkade olösligt.

Att fria till sin flickvän och be henne om att gifta sig är en magisk gest, ett ögonblick av en människas liv som man aldrig kommer att glömma och som det skulle vara trevligt att återuppleva år efter år. Det går förstås inte, men efter den officiella förlovningen är det dags för bröllop och det är vid det tillfället som man kan uppleva samma känslor, fast starkare. För att detta ska hända och för att det ska bli en speciell dag är det normalt att brudparet själva planerar och organiserar alla detaljer kring ceremonin och festen. Det är bara upp till dem att fatta dessa beslut, håller du med?

Så är de tydligen inte alltid, för i det här specifika fallet var det brudgummens föräldrar som gick emot det blivande brudparets val. Låt oss kika på varför.

Advertisement

En annan fest samtidigt

En annan fest samtidigt

Alexander Mass/Pexels

"Efter 9 år ska jag och min fästmö äntligen gifta oss - skriver författaren till inlägget - vi funderar på hur vi ska göra och vi blir allt mer övertygade om att vi inte vill ha barn på vårt bröllop. Vi är båda äldst i våra familjer och vi har alltid haft yngre personer på evenemangen, i det här fallet vill vi ha en mer vuxen fest och vi kommer inte ta emot barn under 10 år – fortsatte han – jag meddelade detta till mina föräldrar och de blev väldigt besvikna”.

Brudgummens föräldrar var helt emot beslutet och bestämde därför att de skulle lämna bröllopsmottagningen tidigt för att återvända hem och ha en egen fest samtidigt. De inbjudna var familjerna som inte fick vara med på den officiella festen, och alla som ville komma istället för att medverka på brudparets fest. Detta gjorde brudgummen upprörd.

Vad kan man göra i ett sådant läge?

"Vi hade en livlig diskussion där hon sa till mig att hon var fri att ordna en fest hemma hos sig själv när hon ville - skriver brudgummen - jag påpekade för henne att hon gjorde det samtidigt som min bröllopsfest och emot vår vilja. Jag trodde alltid att mina föräldrar skulle vara närvarande den dagen och jag kan inte acceptera deras beslut - skriver mannen sedan - Inte bara kommer de att ha en egen tillställning samtidigt, utan de kommer också att ta en del av mina gäster. Jag är öppen för förslag på hur jag ska bete mig."

Det tog inte lång tid innan råden kom. Från de som ansåg att hans mammas beteende var rent sabotage, till de som rådde honom att passa på att spara lite pengar och ha de riktigt viktiga människorna i hans liv nära den dagen. Ingen var oense med honom, utan tog alla hans parti och kritiserade mammans beteende.

Vad tycker du och vad skulle du känna för att säga till denna ledsna brudgum?

Advertisement