Den här kvinnan riskerar att förstöra sin lillasysters bröllop: "Hon tog tillbaka min inbjudan"

av sofia

20 Februari 2024

Den här kvinnan riskerar att förstöra sin lillasysters bröllop: "Hon tog tillbaka min inbjudan"
Advertisement

Vissa händelser representerar kärlek och enhet och ett bröllop är verkligen en av dessa. Två personer svär evig kärlek till varandra, de lovar att tillbringa sina liv tillsammans, men det kan dock hända att det blir någon fnurra på tråden redan innan man hinner uttala det ödesdigra ordet "ja", som när det uppstår konflikter inom familjen medan man fortfarande håller på att organisera bröllopet.

Tyvärr var det exakt detta som hände i dagens historia. Bruden och hennes yngre syster bråkade vilket ledde till att de två kvinnornas familj splittrades. Låt oss ta en närmare titt på händelseförloppet.

via Reddit

Advertisement

Brudens systers historia

Brudens systers historia

freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

Brudens storasyster berättar hela historien, i själva verket bestämde hon sig för att berätta vad som hände via ett känt forum: Reddit.

"Jag är 40 år och min yngre syster är betydligt yngre än mig då hon bara är 25 år.", börjar kvinnan med att skriva. Hon fortsätter sedan med att berätta att hennes barndom var ganska svår ända sedan hennes lillasyster föddes och att hennes kläder, hennes leksaker och mycket mer togs ifrån henne för att ges till det nyanlända barnet.

Hon definierar själv dessa situationer och många andra beteenden som giltiga exempel för att förklara det trauma hon upplevde som liten flicka. Sedan berättar hon om sin systers kommande bröllop: "Efter allt det jag har fått stå ut med genom åren har jag utvecklat en sorts intolerans mot barn, jag gillar inte att ha dem i närheten. Så jag tog för givet att eftersom jag bjöds in till bröllopet skulle det inte finnas några barn med under evenemanget.”, fortsatte 40-åringen.

Men det var inte alls så som hon trodde, utan det skulle finnas barn med, och många av dem dessutom.

Advertisement

Bråket mellan systrarna

Bråket mellan systrarna

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

"Jag blev förvånad när jag insåg att en liten flicka skulle vara blomsterflicka och en pojke skulle vara ringbärare, så jag bad min syster om en förklaring", säger kvinnan.

25-åringen berättade då att det förutom de två barnen även skulle finnas barn till andra par närvarande bland gästerna. Då blev den äldre systern mycket upprörd: "Hon sa att hon förstod hur jag kände mig och att hon var ledsen för min skull... men i vilket fall skulle ett bröllop utan barn ha känts ofullständigt för henne och att om jag inte kände för det så behövde jag inte komma."

Det samtalet hade fått den äldre kvinnan att tänka tillbaka på hur hon alltid hade blivit annorlunda behandlad jämfört med sin syster, det hade väckt obehagliga minnen hos henne och därför hade hon bestämt sig för att dela med sig av sina känslor. Hon hade gått in på Facebook och berättat hela historien och som ett resultat av hennes inlägg hade många människor svarat att de inte skulle komma på bröllopet om hon inte skulle vara med under evenemanget.

Många har kommenterat kvinnans historia på Reddit och här är några av de kommentarer som fått flest röster:

Reaktionerna från användarna på Reddit

"Jag skulle inte säga att du blev sämre behandlad än din syster, de exempel du gav för att förklara vad som enligt din åsikt representerade ett dåligt föräldraskap är helt vansinniga. Att ge en äldre systers kläder till den yngre handlar om sparande och inte elakhet, detsamma gäller leksaker.", skrev en användare.

"Om du vänder på perspektivet kommer du kanske att inse att din lillasyster alltid har fått nöja sig med dina begagnade prylar! Sedan var det ju inte så att din syster drog tillbaka inbjudan eller förbjöd dig från att gå på hennes bröllop, tvärtom sa hon till dig att hon skulle ha förstått ditt beslut om du hade valt att inte gå (och att hon även var ledsen över denna tråkiga situation). Inlägget du skrev på Facebook fick det att se ut som att det är du som är offret och så är det faktiskt inte", avslutade en användare som fick hela 31 000 röster för sin kommentar.

"Vet du vad, du har förmodligen genomlidit någon form av trauma, men det ursäktar inte att du manipulerar andras liv. Du borde försöka arbeta på dig själv och inte begränsa andra. Det är din systers bröllop och därför är det rätt att det är hon som bestämmer reglerna”, skrev en annan användare. Vem tycker du har rätt?

Advertisement