Den extravaganta klädkoden som en brud kräver på sitt bröllop upprör människor på webben: "För krävande?"

av sofia

04 Mars 2024

Den extravaganta klädkoden som en brud kräver på sitt bröllop upprör människor på webben: "För krävande?"
Advertisement

Att välja hur man ska klä sig för ett bröllop kan vara ett ganska komplicerat beslut eftersom man vill hitta rätt balans mellan sin personliga stil och temat för ceremonin.

Men ibland gör brudparet det extra komplicerat genom att göra en mycket exakt lista över de färger och typ av kläder som kommer att tillåtas vid deras stora evenemang.

Advertisement

Vilka krav hade bruden som var huvudpersonen i frågan egentligen ställt?

Vilka krav hade bruden som var huvudpersonen i frågan egentligen ställt?

Facebook/ That’s it, I’m wedding shaming

Berättelsen handlar om en bröllopsinbjudan som väckte stor uppståndelse på Facebook, framförallt på sidan "That's it...I'm wedding shaming", på grund av brudens särskilda önskemål angående klädkoden.

Bruden hade faktiskt specificerat en mycket detaljerad färgpalett, som består av 30 pastellfärger, för sin mottagning och har indikerat att även jeans kommer att accepteras som klädesplagg.

Detta val väckte en hel rad motstridiga reaktioner bland gruppmedlemmarna där vissa kritiserade beslutet som överdrivet krävande, medan andra inte förstod hur en begäran om en sådan specifik palett skulle kunna samexistera med acceptansen av ett avslappnat föremål som jeans.

Det finns de som försvarade brudens val och hävdade att en färgguide faktiskt skulle kunna hjälpa gästerna att välja den mest lämpliga klädseln att bära för det stora evenemanget.

Diskussionen handlade även om effekten av sociala medier, särskilt Instagram, för att påverka bröllopstrender, med par som vill göra sitt bröllop unikt genom specifika önskemål om gästernas färger och klädstil.

Fallet påminner om det med Sydney-influencern Pia Muehlenbeck, som skapade rubriker 2018 för att ha krävt att gästerna skulle följa en palett av "naturliga jordfärger", som visar hur specifika krav på klädkod blir allt vanligare vid bröllopsceremonier.

Advertisement

Hur bör man klä sig på ett bröllop?

Hur bör man klä sig på ett bröllop?

Freepik

När du är inbjuden till ett bröllop beror valet av rätt outfit att bära på flera faktorer.

Det är viktigt att tänka på säsongsvariationer och välja nyanser och tyger anpassade till klimatet. Till exempel är blommiga mönster och pastellfärger perfekta för vår och sommar, medan mörkare färger och varmare tyger passar bättre till höst och vinter.

Tidpunkten för bröllopet påverkar också valet av klädsel, mer sobra kläder och mindre intensiva färger för ceremonier under dagtid, medan du för kvällar kan våga bära mörkare färger och ljusa detaljer.

Typen av evenemang kommer också att styra hur pass formell man bör vara. Ett strandbröllop kommer att kräva annan klädsel än ett i ett slott eller en elegant villa.

Färgen på klänningen bör väljas noggrant och man bör undvika vitt som är reserverat för bruden och överväga huruvida det är lämpligt att bära svart baserat på klockslag och årstid då ceremonin kommer att äga rum.

Slutligen kan klänningens modell variera från lång till kort till byxor, beroende på din personliga stil och typ av bröllop.

Berättelsen om bruden som specificerade en detaljerad pastellfärgpalett för sitt stora evenemang, och till och med accepterade jeans som ett klädalternativ, belyser hur moderna bröllop kan påverkas av trender i sociala medier och pars önskan att anpassa sin stora dag på unika och ibland oväntade sätt.

Advertisement