Den blivande bruden blir besviken över att hon tvingas betala för möhippan: "Jag skulle bara vilja bli omhändertagen den dagen"

av sofia

24 Februari 2024

Den blivande bruden blir besviken över att hon tvingas betala för möhippan: "Jag skulle bara vilja bli omhändertagen den dagen"
Advertisement

Vi vet nog alla att bröllop inte är direkt billiga och ofta kan det vara svårt att ha råd med alla utgifter, speciellt om man även inkluderar möhippor och svensexor. Om det sedan inte finns en tydlig kommunikation riskerar du att bli besviken, vilket är exakt vad som hände en brud vars speciella historia man kan läsa på internet.

Vad var det som hände med bruden som är huvudpersonen i den här historien?

Vad var det som hände med bruden som är huvudpersonen i den här historien?

Unsplash

Huvudpersonen i berättelsen är en blivande brud som förväntade sig att bli "bortskämd" av sina tärnor, men istället debiterades hon hela 400 dollar för sin möhippa. Hon bestämde sig för att dela besvikelsen över detta på nätet och fick många negativa åsikter av människor som inte alls var överens.

Enligt hennes personliga synpunkt var den organiserade festen inte så dyr att de var tvungna att dela på utgifterna: "Festen kommer att äga rum en och en halv timme bort med bil", förklarar hon, men användarna som svarar på hennes inlägg på Reddit håller inte med. Även om resmålet inte ligger på andra sidan jorden är detta faktiskt inte en anledning till att betrakta det som en "billig" fest.

Dessutom tycker många att den blivande brudens verkar oresonlig då kvinnan faktiskt säger att tärnan inte kommer att behöva spendera en orimlig summa på henne och att hon kan köpa klänningen att bära till festen på nätet, och därmed stå för brudens belopp. Men återigen finns det många som inte är på hennes sida och säger att tärnan är fri att välja vad hon ska ha på sig, utan att känna någon press från bruden.

Låt oss för att försöka förstå historien ordentligt analysera åsikterna från några bröllopsplanerare angående det som hände.

Generellt sett är det tärnorna som bör stå för utgifterna för möhippan, särskilt om detta evenemang anordnas som en överraskningsfest. Det är dock förståeligt att, i och med att festerna har ökat i storlek och prakt, har kostnaderna också oundvikligen ökat, vilket leder till att de som ansvarar för att organisera evenemanget blir tvugna att dela upp kostnaderna.

Om det däremot är brudens önskan att ha en särskilt dyr möhippa, vore det korrekt av henne i denna situation att bidra ekonomiskt för att inte belasta tärnornas ekonomi alltför mycket.

Advertisement

Hur gör man för att organisera en möhippa utan att behöva spendera alltför mycket?

Hur gör man för att organisera en möhippa utan att behöva spendera alltför mycket?

Unsplash

Att organisera ett oförglömligt möhippa utan att spendera en förmögenhet är möjligt genom att följa några praktiska råd på kreativa och roliga idéer.

Du kan hitta på lekar och upptåg, som till exempel roliga utmaningar för den blivande bruden, provsmakningslekar med ögonbindel eller tidlösa klassiker som "sanning eller konsekvens" och "jag har aldrig", för att upptäcka hemligheterna bakom bröllopets huvudperson på en rolig och originellt sätt.

En annan idé är att organisera en överraskning, som en skattjakt i staden, som slutar med en fest som bruden inte vet något om där alla hennes vänner är närvarande.

Om du däremot föredrar en utflykt utanför stan finns det även i detta fall lågkostnadslösningar som gör att du inte behöver tömma plånboken. Du kan till exempel välja att besöka en konststad nära dig eller ta en helg ute i naturen. Även en avkopplande dag på ett spa är en utmärkt idé för en oförglömlig möhippa.

Historien om bruden som förväntade sig att bli bortskämd av sina tärnor men istället debiterades 400 dollar för sin möhippa har väckt en debatt om hur man bör hantera utgifterna relaterade till ett bröllop och det som sker före bröllopet.

Även om det traditionellt sett är tärnornas uppgift att täcka utgifterna för en möhippa, kräver de höga förväntningarna och kostnaderna för denna typ av firande en ny reflektion om att dela det ekonomiska ansvaret. Den här historien lyfter fram vikten av kommunikation mellan bruden och hennes tärnor för att undvika missförstånd och eventuella besvikelser.

Advertisement