De bestämmer sig för att begära inträdesavgift på sitt bröllop, men gästerna vägrar och det slutar med att de avblåser bröllopet

av sofia

14 Februari 2024

De bestämmer sig för att begära inträdesavgift på sitt bröllop, men gästerna vägrar och det slutar med att de avblåser bröllopet
Advertisement

Att förverkliga sitt drömbröllop är aldrig särskilt enkelt. Det är inte ovanligt att man får väldigt påkostade idéer som sedan blir svåra att förverkliga med den budget man faktiskt har tillgänglig. Paret vi ska berätta om idag försökte däremot in i det sista förverkliga det de hade drömt om, men det blev inte riktigt som de hade tänkt sig.

Advertisement

Vad gäller för bröllopsgästerna om man följer vett och etikett?

Vad gäller för bröllopsgästerna om man följer vett och etikett?

Freepik

Först och främst är det viktigt att vara punktlig, särskilt under en religiös ceremoni, och att undvika att störa brudparets entré.

Man bör även meddela paret angående eventuella matintoleranser eller allergier i förväg och ha en vänlig och sällskaplig attityd vid bordet, samt att undvika negativa kommentarer.

Sedan bör man även delta aktivt och entusiastiskt i de olika aktiviteter som föreslås, såsom dans och fotografering.

Slutligen påminner vi dig om vikten av en lämplig klädsel och att undvika färger som vitt, rött, svart och lila.

Advertisement

Vad hände på parets bröllop?

Vad hände på parets bröllop?

Freepik

En blivande brud avblåste sitt bröllop och lämnade sin fästman efter det att några gäster vägrat, eller inte kunnat betala, en ansenlig summa pengar som begärts som en "entréavgift" för att förverkliga hennes drömbröllop.

Hon hade planerat ett påkostat, sagoinspirerat event med en total kostnad på 60 000 dollar plus flyg till Aruba, och bad varje gäst att bidra med 1 500 dollar i kontanter.

Endast åtta gäster gick faktiskt med på att betala detta bidrag. Men hennes brudtärna och hennes fästmans familj vägrade. Vid det här laget försökte bruden sänka beloppet och starta en insamling för att ändå försöka förverkliga sin dröm.

Hennes pojkvän friade sedan till henne och bad henne att gifta sig med honom i ett kapell i Las Vegas för att spara pengar, men detta var droppen som ledde till att hon lämnade honom.

Kvinnan, efter att ha bråkat med vänner och familj på grund av deras vägran, bestämde sig för att avblåsa bröllopet och åka på en resa utomlands för att komma bort från allt och alla och uttryckte all sin besvikelse och ilska i ett långt inlägg på Facebook.

Hur mycket bör man spendera på bröllopsgåvan?

Hur mycket bör man spendera på bröllopsgåvan?

Freepik

Enligt många bröllopsplanerares råd föredrar gifta par idag att få pengar som bröllopspresent snarare än hushållsapparater eller smycken eftersom detta ger dem friheten att spendera dessa summor fritt.

När det gäller vad som är rätt mängd att ge som gåva finns det enligt experterna en sorts hierarki som varierar beroende på graden av släktskap med makarna. En familj med släktingar som består av 4 personer ger vanligtvis mellan 1500 och 2000 euro, vittnen mellan 700 och 1000 euro, medan vänner och arbetskollegor i allmänhet bidrar med cirka 100-150 euro var.

Ett bröllop representerar en betydande händelse i ett pars liv, men denna önskan att förverkliga en överdådig dröm kan ibland leda till extrema beslut. Den här historien understryker vikten av att planera ett bröllop som inte bara speglar parets önskemål utan också den ekonomiska situationen och gästernas deltagandeförmåga.

Advertisement