"Mina föräldrar ville att min syster skulle klä sig i brudklänning på mitt bröllop, men min man lyckades bromsa det hela"

av sofia

03 Februari 2024

"Mina föräldrar ville att min syster skulle klä sig i brudklänning på mitt bröllop, men min man lyckades bromsa det hela"
Advertisement

Skillnader mellan två eller flera barn är något som kan skapa problem i en familj. Att bestämma sig för att skaffa fler barn innebär inte bara att ta hand om dem, utan också att undvika att skapa orättvisa mellan dem. Detta kommer inte bara att skapa problem under uppväxten, utan kommer förmodligen också att vända dem emot varandra.

En liknande sak hände i historien vi nu ska berätta för dig och tjejen som är huvudperson hade det verkligen tufft.

Advertisement

En preferens som de aldrig hade försökt dölja

En preferens som de aldrig hade försökt dölja

MonaShieldPayne/Flickr

I ett inlägg på Reddit berättade den unga huvudpersonen att hennes föräldrar aldrig hade dolt att hennes äldre syster var deras favorit. Utan att skämmas över denna gränslösa kärlek gentemot sitt första barn hade mamman och pappan alltid gjort allt för sin äldsta dotter, medan den yngre hamnade i skymundan.

Den äldsta dottern kom alltid först och föräldrarna brydde sig inte om att deras yngsta dotter inte fick samma chanser i livet, det enda viktiga var den andra dotterns välmående. "Mina föräldrar har alltid älskat min syster mer - skriver författaren till inlägget - Om min syster anklagade mig för något trodde de alltid henne och straffade mig. Mig lyssnade de inte ens på och trots tydliga bevis skulle de fortfarande ge ett lägre straff till henne och hitta ett sätt att lägga skulden på mig också.”

En komplicerad situation där den unga kvinnan alltid tvingades ge upp sina vänner, eftersom hennes syster inte hade några vänner, ge upp sina kärleksrelationer, eftersom hennes syster var svartsjuk och försökte "stjäla" hennes pojkvänner, till att ge upp sina studier, eftersom föräldrarna bara hade pengar till en av de två döttrarna och de utan att tveka gynnade den äldre dottern.

Advertisement

En absurd begäran

En absurd begäran

Pickpik/Not the actual photo

En ständig särbehandling som ledde till att hon flyttade hemifrån, men behöll kontakten med dem. Föräldrarnas preferenser hade dock aldrig förändrats, så när huvudpersonen meddelade att hon hade tänkt gifta sig gjorde de något som för henne blev droppen.

Den blivande maken kände till hela hennes livs historia och tyckte att det var dags att hämnas för allt det som hans bättre hälft alltid hade fått stå ut med. Vid det första mötet med brudens föräldrar där hon inte var med fick mannen verkligen bekräftelse på att allt det som kvinnan berättade var sant.

"Mina föräldrar sa till honom att de skulle hjälpa oss med bröllopskostnaderna på ett villkor, att min syster också skulle få bära en bröllopsklänning och gå nerför altargången innan jag kom in - berättar kvinnan - så, eftersom hon ännu inte hade upplevt detta och med tanke på att det inte borde ha varit jag som gifte mig före henne, skulle hon få skina ändå, men på mitt bröllop?". Föräldrarnas plan var att ännu en gång ta ifrån henne något för att ge utrymme åt hennes syster, men det blev inte som de hoppades.

Revanschen...

Revanschen...

Pickpik/Not the actual photo

Hennes blivande man låtsades faktiskt gå med på planen och ville inte avslöja den för bruden för att undvika att hon sa nej, och under tiden såg han till att hans svärföräldrar bidrog ekonomiskt till bröllopet, samtidigt som han hade en plan för att se till att de inte fick sin vilja igenom.

Enligt avtalet med hustruns syster skulle hon ha klätt sig i en förtrollande bröllopsklänning och skulle ha kommit in före alla andra, så att hon kunde få skina och till och med överskugga sin syster. I verkligheten hade mannen bett släktingar och vänner om hjälp för att undvika detta och anlitat en "kontrollant" som vid ingången till bröllopet skulle blockera brudens syster från att komma in.

"På bröllopsdagen närmade min far sig ingången redo att ta min syster under armen, men han blev besviken när han såg att det var jag och muttrade något, gick ut och letade efter henne medan jag stod kvar där ensam - berättar huvudpersonen - som tur var var vi beredda på detta också, så min svärfar sprang omedelbart fram till mig och tog mig under armen och följde mig”.

Ett sår som inte går att läka

Naturligtvis var det inte särskilt roligt för den här unga bruden att se sin pappa återigen lämna henne för att springa mot hennes syster, men hon hade åtminstone tagit sin revansch, och på något sätt lyckats utnyttja det ekonomiska bidrag som hennes föräldrar aldrig skulle ha gett henne om det inte fanns någon vinst för deras äldsta dotter.

En sorglig historia som trots hämnden lämnar en bitter smak i munnen och visar hur orättvisa inom en familj är skadligt och kan förstöra familjerelationer för all framtid.

Advertisement