Den här kvinnan är trött på sin styvdotter och bestämmer sig för att inte längre vara mamma till henne: "Det är inte längre mitt problem"

av sofia

02 Februari 2024

Den här kvinnan är trött på sin styvdotter och bestämmer sig för att inte längre vara mamma till henne: "Det är inte längre mitt problem"
Advertisement

Att hantera familjerelationer är tufft, det måste vi nog erkänna. Trots all den kärlek och omtanke du kan känna finns det inga garantier för att ni alltid kommer att kunna komma överens och undvika konflikter. Det som måste ligga till grund för varje relation är respekt och om detta saknas finns det liksom inget att bygga på.

Detta är anledningen till att vissa människor tröttnar och bestämmer sig för att delegera till någon annan. Vilket är exakt vad som hände i det här fallet.

En mycket svår roll att ta på sig

En mycket svår roll att ta på sig

Вальдемар - Noth the actual photo

Den här historien berättades på Reddit av en kvinna som tog hand om sin styvdotter under en lång tid, tills något fick henne att totalt ändra åsikt om sin roll.

Att ha en styvdotter eller en styvmamma kanske inte är det allra enklaste. Det finns inget som säger att kvinnan som ersätter den naturliga mamman kommer att bli accepterad och lyssnad på och på grund av detta kan allvarliga missförstånd uppstå. Att hävda sin auktoritet när man är förälder är redan en svår uppgift i sig, men blir ännu mer komplicerad när ni är tre som har något att säga till om och om du bland dessa är i "underläge".

Men låt oss förklara situationen närmare.

Advertisement

En mycket jobbig situation

En mycket jobbig situation

Karolina Grabowska/Pexels - Not the actual photo

"Min styvdotter Sally är 17 och går i skolan - började författaren till inlägget - Hon bad mig och sin pappa om en ny mobiltelefon och vi sa till henne att hon skulle få den om hennes resultat i skolan skulle ha varit bra. När vi fick se hennes omdömen upptäckte vi att det inte alls såg bra ut och beslutade att vi inte skulle köpa telefonen till henne utan skulle prata om det igen när och om hon lyckades höja sina betyg."

Ett klokt beslut från båda föräldrarnas sida som fattades i samförstånd. Synd bara att 17-åringen sedan vände sig till sin naturliga mamma vilket förändrade situationen totalt. Enligt styvmamman ringde Sallys biologiska mamma till henne för att få reda på vad som hade hänt, och bara två dagar senare berättade hennes styvdotter att hennes föräldrar (de naturliga, alltså inte vår huvudperson) hade bestämt sig för att ge henne en telefon i present.

"Lägg dig inte i våra beslut..."

"Jag blev mållös och när jag frågade min man gjorde han till och med saken värre - skriver styvmamman - Han berättade att han och exet hade bestämt sig för att köpa den tillsammans och att jag inte borde lägga mig i beslut som rörde deras dotter. Om jag inte skulle lägga mig i, varför skulle jag då laga mat åt Sally? Varför skulle jag hämta och lämna henne på träningen? Varför skulle jag städa hennes rum, tvätta hennes kläder och gå på kvartsamtal i skolan? Och varför skulle jag fortsätta göra allt det som hennes mamma inte gjorde? - undrade författaren till inlägget - Så jag talade om för min man att jag hade beslutat mig för att mina uppgifter slutade där och att jag inte längre skulle göra någonting för Sally, jag skulle inte längre vara hennes mamma och om hon någonsin behövde något i framtiden kunde hon vända sig till sin riktiga mamma."

Ett svårt, drastiskt men också förståeligt beslut. Webbanvändare bad henne av hela sitt hjärta att inte backa och att se till att hennes man inte fortsatte att utnyttja henne för att ta hand om 17-åringen, för att sedan få henne att se ut som "the bad guy" för att hon sa nej.

Tycker du att hon gjorde rätt i att fatta ett sådant beslut eller tycker du att hon trots allt borde fortsätta vara den dagliga modersfiguren som den 17-åriga tjejen saknar?

Advertisement