Anställd och sparkad inom loppet av 6 dagar: "De lyckades inte lära mig yrket"

av sofia

25 Januari 2024

Anställd och sparkad inom loppet av 6 dagar: "De lyckades inte lära mig yrket"
Advertisement

Att ta examen som 22-åring, skicka några CV:n och bli anställd på ett viktigt företag efter bara några dagar är drömmen för alla unga människor som från universitetet söker sig in i arbetslivet. Det är synd att det inte alltid är en dans på rosor och att verkligheten man tvingas möta ibland är mycket tuff.

Detta är vad som hände den unga kvinnan vi nu vill berätta om, som delade sin historia på nätet om hur företaget som hade anställt henne hade behandlat henne.

Advertisement

Hennes första arbetslivserfarenhet...

Hennes första arbetslivserfarenhet...

Sierra Desiray Frederick/Facebook

Det här är Sierra Desiray Frederick, 22 år gammal kvinna från Tennessee, USA, som hade en dålig och bitter första arbetslivserfarenhet. Med en examen i grafisk design anställdes hon på sitt första jobb av ett företag som skötte grafiken åt en av de viktigaste stormarknadskedjorna i landet. Vad kunde vara bättre för en ung tjej som dessutom var helt utan arbetslivserfarenhet? Inget, och det var därför hon var så entusiastisk.

Efter 5 dagars arbete - eller vad man nu ska kalla det för - fick kvinnan sparken och ville berätta hur det verkligen hade gått till och hur arbetsvärlden på något sätt var mer komplicerad än hon hade förväntat sig.

Advertisement

5 bortslösade arbetsdagar

5 bortslösade arbetsdagar

Sierra Desiray Frederick/Facebook

Kvinnan sa att hon hade kommit till sin arbetsplats i 5 dagar i tid och att hon förgäves väntade på utbildningen som hon hade fått veta att hon skulle få. Andra kompetenta personer i branschen borde ha gett henne den grundläggande informationen för att hon skulle kunna arbeta självständigt, men när hon kom till företaget visste ingen vad de skulle säga till henne.

"Varje dag sa de till mig att de inte visste vad de skulle säga till mig, hur de skulle träna mig och de gav mig videohandledningar att titta på - berättar Sierra - jag tillbringade fem dagar med att göra ingenting, jag tittade på datorn framför mig och lärde mig ingenting. De fick mig att titta på videor mer än en gång, men de visste inte vad de skulle lära mig. Sedan den sjätte dagen, så fort jag kom dit, kom vd:n fram till mig med ett kuvert."

En av de viktigaste personerna på företaget vände sig till kvinnan och sa att på 5 dagar hade hon inte gjort någonting, det hade inte skett några framsteg och att han var där för att säga upp hennes anställning: "Vi kommer att leta efter en annan person". Detta uttalande gjorde 22-åringen mycket upprörd.

Hon fick sparken av en felaktig anledning

Om man tänker efter så var det verkligen inte hennes fel om ingen hade kunnat ge henne den utbildning hon behövde för att komma in i grafikvärlden och ge henne möjligheten att få ut det mesta av sin tid. Varför sparkade han henne? De dåligt förberedda personerna som ansvarade för hennes träning utsatte henne för ett dåligt skämt, ett skämt som efter bara 6 dagar satte stopp för hennes första arbetslivserfarenhet. "Jag körde i 40 minuter bara för att få veta att jag hade fått sparken - förklarar tjejen i en video - jag var där i 5 dagar och jag lärde mig bokstavligen ingenting".

Många användare lämnade en kommentar till henne. Någon sa till henne att hon borde diskutera saken med sin handläggare för att förklara denna obekväma situation och det faktum att ingen instruerade henne enligt överenskommelse. Andra berättade om liknande upplevelser som de själva hade haft och sa att hon inte borde låta denna negativa upplevelse påverka henne alltför mycket.

Arbetsvärlden är inte alls enkel, det vet vi nog alla om, men att bli behandlad på ett sådant sätt med vetskapen om att man inte har fått den hjälp man hade behövt är ganska upprörande. Naturligtvis har Sierra, 22 år gammal, hela livet framför sig för att etablera sig inom sitt område, men vi kan förstå hennes frustration. Vad skulle du vilja säga till den här unga kvinnan?

Advertisement