De väljer ett låtsas namn för sin ofödda dotter för att sedan avslöja skämtet efter födseln, men ett bråk bryter då ut i familjen

av sofia

24 Januari 2024

De väljer ett låtsas namn för sin ofödda dotter för att sedan avslöja skämtet efter födseln, men ett bråk bryter då ut i familjen
Advertisement

Vad ska vi ge för namn till vårt barn? Detta är verkligen en av de frågor som alla par som är på väg att skaffa barn ställer sig. Vare sig det är det första eller om man redan har andra barn sedan innan spelar det ingen roll. Det viktiga är att förstå vilket namn som kan passa barnet, vilket namn de framtida föräldrarna gillar, ett som kanske är kopplat till en speciell person eller ett som en av de två har fastnat för efter att den har hört det i en film, en låt eller läst det i en bok.

Oavsett anledningen till valet vet vi mycket väl att det bara är föräldrarna som bör bestämma och att man inte bör bry sig om någon annans åsikt, om det inte är föräldrarna som ber om en åsikt. Idag ska vi berätta om ett par som hade många släktingar som ville lägga sig i och därför bestämde sig den blivande mamman och pappan för att spela sina familjemedlemmar ett spratt, synd bara att de hamnade i konflikt med dem efteråt.

Advertisement

Ett skämt som slutade illa

Ett skämt som slutade illa

Needpix - Not the actual photo

Historien delades på Reddit där en man pratade om perioden då han och han fru väntade sitt första barn. Vi vet vilken hektisk tid i livet det är både när det gäller saker att göra samt ur en känslomässig synvinkel. För att skapa lite distraktion, bestämde sig den framtida pappan tillsammans med sin fru att skämta lite med de andra familjemedlemmarna.

"Min fru har precis fött min första dotter, det är hennes fjärde barn, och eftersom hon alltid har fått mycket kritik från sin familj för de namn hon tänkt ge sina barn, bestämde hon sig för att skämta med dem - berättar pappan - Hon bestämde sig för att hitta på konstiga namn för den lilla flickan för att sedan efter födseln avslöja att hon egentligen inte hade tänkt ge barnet det namnet. Något som roade mig och som jag var med på, så vi talade om för dem att vår dotter skulle heta Grenadine , för att hedra granatäpplejuice".

Advertisement

Namnet som de bråkade om...

Namnet som de bråkade om...

Budgeron Bach/Pexels - Not the actual photo

Eftersom de framtida föräldrarnas val inte alls var vanligt blev familjemedlemmarna något förvånade, men hade inte sagt något. Som tur var meddelade paret när den lilla flickan föddes att de i verkligheten skulle ge henne ett annat namn, till stor lättnad för alla, utom den nyblivna pappans syster. Kvinnan var rasande på paret och hävdade att hon kände sig lurad. Varför?

Författaren till inlägget förklarar att hans bror nyligen hade bytt kön och efter att ha blivit kvinna hade hon bestämt sig för att använda namnet Grenadine till sig själv. Det var inget som hon hade tillkännagivit för sin familj, men hon presenterade sig själv på det sättet för vänner och nya bekantskaper. Men när hon upptäckte att hennes bror och hans fru faktiskt inte hade valt att använda det namnet utan ett annat, kände hon sig förlöjligad och blev väldigt upprörd och sa att de hade drivit med henne. Situationen urartade till den grad att den nyblivna fastern vägrade träffa nykomlingen och fortsatte att vara arg på sin bror.

Vem av dem hade gjort fel?

"När vi diskuterade det berättade hon för mig att hon hade valt det namnet eftersom hon så fort hon hörde det kände en stark anknytning - fortsatte den nyblivna pappan - men när hon insåg att vi inte hade använt det kände hon sig bedragen på något sätt. Var det fel av mig att skämta så här?

Användarna på Reddit tyckte inte alls att mannen hade gjort fel, utan hans syster. Den mest utbredda åsikten var att hon ville låta sina bekanta veta att hon och hennes nya syskonbarn hade ett starkt band även bara genom att dela ett namn, men framför allt att hon borde ha pratat om det här först med den lilla flickans föräldrar. Oavsett om namnet Grenadine var äkta eller inte borde hon ha pratat om den positiva känslan hon kände när hon hörde det och hur gärna hon ville välja det för sig själv. Istället hade hon agerat "i smyg", gjort ett misstag och blivit besviken.

Det var inget fel med att vilja bli kallad som den lilla flickan, kanske hade hon verkligen känt en stark koppling både till den lilla flickan och till namnet, men det här är vad som händer när det saknas konfrontation och diskussion om en sak med de som är direkt involverade. Tycker du att pappan och mamman till det ofödda barnet hade gjort fel i att skämta eller att fastern överdrev?

Advertisement