"Jag har varit kompis med den här tjejen i 5 år, men hon har aldrig bjudit hem mig"

av sofia

12 Januari 2024

"Jag har varit kompis med den här tjejen i 5 år, men hon har aldrig bjudit hem mig"
Advertisement

Hur lång tid tar det innan man kan säga att man verkligen känner en person? Det finns relationer som har varat i flera år, som består och blir allt starkare med årens gång, men trots detta finns det ibland saker i en relation som förblir tabubelagda och är nästan omöjliga att hantera. Det är därför vi ibland känner att vi kanske egentligen inte riktigt känner den vi har framför oss, trots att vi har känt varandra i många år och delat många stunder tillsammans. En känsla som kan uppstå av många olika anledningar och som till och med kan äventyra en relation om man inte får en rimlig förklaring till vissa beteenden.

Detta är precis vad som hände med kvinnan vi vill prata med dig om nu och vi kommer att förklara närmare vad som upprörde henne till den grad att hon kände att hon behövde dela sin historia på nätet.

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Pxhere

Inlägget dök upp på portalen Mumsnet och överskriften var följande: "Hon låter mig inte komma in i sitt hus". Författaren är en kvinna som har bestämt sig för att dela något som händer konstant i sin relation med en vän som hon har känt länge.

"Jag har en vän som jag träffat genom jobbet - börjar inlägget - Vi har känt varandra i 5 år, men hon har aldrig släppt in mig i sitt hus. Hon släpper aldrig in någon av sina vänner. Vi går ut och äter middag tillsammans, samt gör många andra saker och för några dagar sedan körde jag hem henne och behövde desperat gå på toaletten - fortsatte hon - så jag frågade henne om jag fick använda hennes, men hon tillät mig inte att göra det eftersom hon inte vill att jag kommer in i huset. Har något liknande någonsin hänt någon av er?".

 

Advertisement

Har du någonsin varit med om något liknande?

Har du någonsin varit med om något liknande?

Pırıl Şahin/Pexels

Problemet var därför att inte känna sig välkommen i en persons hem som författaren till inlägget inte hade känt i en två eller tre dagar, utan i 5 år och hon undrar vad det kan bero på att hon aldrig blir hembjuden? Att hennes kompis inte litar på henne? Att hon inte tror att hon vill henne väl eller att hon är rädd för något specifikt? Så många frågor kan dyka upp vilket är anledningen till att den här kvinnan valde att skriva ett inlägg om problemet, för att få veta om detta någonsin hade hänt någon annan.

Många reagerade, inklusive personer som faktiskt hade hamnat i vår huvudpersons situation. "Ja, jag känner en kvinna som inte släpper in någon i sitt hus, inte ens sina barn - kommenterar en användare - Hon är en manisk samlare och har det väldigt rörigt, det är därför hon inte vill att någon ska komma in. Jag erbjöd mig till och med att hjälpa till att städa, men hon vill inte ha någons hjälp”.

Vad var orsaken bakom allt detta?

Det kan finnas så många hypoteser och svar på denna fråga. Som flera användare har föreslagit kan det vara att hon skäms över något, att hon inte vill ha någon i huset som hon inte gillar, kanske är det stökigt, kanske har hon ett starkt behov av att skydda sitt personliga utrymme eller har haft tidigare upplevelser med andra gäster som inte slutade bra.

Det kan finnas ett oändligt antal anledningar, men de flesta som lämnat en kommentar är överens om en sak. Oavsett anledningen som driver denna kvinna att låta även sin bästa vän vänta utanför huset, är det hennes beslut och måste därför respekteras. "Tänk inte på det alltför mycket, det här beteendet kan bero på vad som helst - skriver en person - Det är bara att respektera hennes val."

Det ligger ju faktiskt någonting i det som den här personen säger. Det är visserligen också sant att man kan tvivla och känna sig misstänksam, men man bör förmodligen inte lägga alltför stor vikt vid saken. Hur skulle du bete dig om du varit i hennes situation? Har något liknande någonsin hänt dig?

Advertisement