Den här kvinnan blir bjuden på middag hemma hos sina vänner, men dagen efter ger de henne notan

av sofia

18 Januari 2024

Den här kvinnan blir bjuden på middag hemma hos sina vänner, men dagen efter ger de henne notan
Advertisement

Det är alltid trevligt att tillbringa en kväll tillsammans med sina vänner, sitta runt ett bord, med lite god mat och ett glas vin. Men vad skulle du göra ifall du dagen efter fick notan och förväntades betala för mat och dryck trots att du ätit hemma hos dina vänner? Dagens berättelse handlar om just detta.

Advertisement

Den här kvinnans absurda upplevelse

Den här kvinnans absurda upplevelse

Pixabay

Den här historien delades på Reddit och i inlägget förklarar kvinnan att hon blev bjuden på middag av en vän till personen de skulle hem till. Även om hon inte kände värden personligen gick hon med på det eftersom hon tyckte att det skulle bli kul gå på en middag och få lära känna lite nytt folk. Eftersom hon var gäst valde hon att köpa med sig lite choklad till värden, i tron ​​om att det var rätt sak att göra.

Allt verkade ha gått bra, middagen hade varit trevlig och rolig, men dagen efter kom en mycket oväntad och otrevlig överraskning.

Advertisement

Kvinnan blev alldeles chockad över sina nya vänners beteende

Kvinnan blev alldeles chockad över sina nya vänners beteende

Pexels

Dagen efter fick hon en räkning på 18 euro som betalning för middagen hon hade ätit kvällen innan. Hon kunde inte förstå orsaken till detta eftersom ingen hade förvarnat henne och misstänkte därför att beslutet hade tagits i efterhand.

Kvinnan delade sin historia på sociala medier för att försöka förstå hur man bör bete sig i en sådan här situation.

Användarna på Reddit blev också chockade över händelsen. Många säger att värden borde ha klargjort detta före middagen och inte efter, andra föreslog skämtsamt att hon borde skicka en räkning för de pengar hon spenderat på chokladen. Alla de som kommenterade var åtminstone överens om att det var fel att be om pengar.

Vi vet inte hur historien slutade men förmodligen kommer kvinnan inte att vilja ha något att göra med dessa nya "vänner" längre.

Hon är inte den enda som har hamnat i en sådan situation

Hon är inte den enda som har hamnat i en sådan situation

Pexels

Hur absurt det än kan tyckas är denna kvinnas berättelse inte ett isolerat fall. Du kan hitta flera andra liknande berättelser på nätet. I en annan berättelse bjöds till exempel en kvinna på middag av sin mans släktingar och under måltiden fick hon veta att alla förväntade sig att hon skulle betala för hela bordet av den enkla anledningen att hon nyligen hade ärvt en stor summa pengar från sin avlidna mamma. Kvinnan, som blev chockad över denna begäran, reste sig, betalade sin del och lämnade restaurangen trots att hela bordet blev förvånade över hennes reaktion.

På samma sätt tvingades ett par betala räkningen för en söndagsmiddag som de hade haft med sin utökade familj. I det här fallet kom begäran från brodern och hans fru. Även om middagen lagades av olika familjemedlemmar varje vecka och ingen någonsin hade bett om att få betalt, bestämde sig brodern den här gången för att dela upp utgifterna mellan alla gäster.

Liknande situationer kan skapa problem inom familjen eller bland vänner så det är alltid bättre att undvika liknande överraskningar och klargöra situationen i förväg, så att alla är fria att välja om de vill delta eller inte.

Advertisement