Den berömda italienska pizzabagaren Sorbillo lägger till pizza med ananas på menyn och kritiken strömmar in

av sofia

08 Januari 2024

Den berömda italienska pizzabagaren Sorbillo lägger till pizza med ananas på menyn och kritiken strömmar in
Advertisement

Gino Sorbillo är en av de mest kända italienska pizzabagarna och kommer från Neapel. Han har lyckats öppna många olika pizzerior runt om i världen, bland annat i Tokyo och Miami. Han tillhör en familj av pizzabagare sedan tre generationer tillbaka, och har nu blivit ett välkänt ansikte på TV.

Många kända personer, inklusive Dua Lipa, Maluma och många andra har besökt hans restaurang för att smaka på en av hans berömda pizzor.

Advertisement

Hans beslut chockerade människor på sociala medier

Hans beslut chockerade människor på sociala medier

Instagram/sorbillo

Sorbillo meddelade genom ett inlägg på Instagram att han ville lägga till ananaspizza på sin meny. I videon ser vi den berömda pizzabagaren som är redo att smaka en pizza fylld med provolaost och ananasskivor, och sedan konstatera hur god den är. Slutligen bjuder han in alla skeptiker att komma till hans pizzeria i Neapel och prova detta nya tillskott på menyn.

Advertisement

Människor på nätet hade mycket att säga om saken

Människor på nätet hade mycket att säga om saken

Pixabay

För många människor är ananas på pizzan något mycket "oitalienskt" och det har blivit en principsak att fördöma den tillsammans med andra försök att kopiera det italienska köket utomlands.

Följaktligen kunde den här videon inte undvika att skapa en hel del sensation där majoriteten av användarna kommenterade inlägget för att kritisera Sorbillos val och anklagade honom för att ha brytit traditionen om hur man gör "riktig" pizza och hur detta inte är annat än ett marknadsföringsdrag. Endast ett fåtal kommentarer var positiva och hyllade honom för hans mod och hans ambitiösa idé.

Gino lät definitivt inte dessa kommentarer stoppa honom, utan tvärtom bekräftade han än en gång att han nu hade fattat beslutet att inkludera den i menyn och föreslog för alla sina följare att de skulle öppna sina sinnen och prova denna typ av pizza utan fördomar.

 

Vad är traditionell pizza?

Vad är traditionell pizza?

Instagram/sorbillo

Pizza som vi känner till den idag verkar ha uppfunnits mot slutet av 1800-talet i Italien vid drottning Margherita av Savojens hov. Den klassiska pizza margherita med tomat, mozzarella och basilika var tänkt att representera den italienska flaggans färger. Sedan dess har den spridits och erövrat hela världen, naturligtvis har den förändrats och anpassats till olika länders behov och smaker, men den italienska pizzan förblir den klassiska och autentiska originalversionen.

The International Disciplinary of the Verace Pizza Napoletana Association, skapad tack vare den muntliga traditionen som gått från pizzabagare till pizzabagare, räknar upp alla regler att följa för att tillaga den perfekta pizzan.

Man utgår från de fyra enkla ingredienserna, salt, vatten, mjöl och jäst som blandas till en mjuk och smidig deg som får jäsa under en fuktig trasa. Därefter måste degen kavlas ut i form av en cirkel, på vilken de olika påläggen kommer att läggas. Slutligen bör pizzan tillagas i en vedugn i 60-90 sekunder.

Detta är receptet för att laga en klassisk pizza, sedan får man självklart skapa sin egen version och göra alla de nödvändiga ändringar som behövs för att anpassa den efter personlig smak och tycke.

 

Advertisement