Cameron Diaz avslöjar att hon och hennes man sover i separata sovrum: "Det är inget konstigt med det"

av sofia

05 Januari 2024

Cameron Diaz avslöjar att hon och hennes man sover i separata sovrum: "Det är inget konstigt med det"
Advertisement

Vanor är ofta väldigt svåra att ändra och när vi ser någon bete sig annorlunda blir vi förvånade och fascinerade. Ett exempel på en mycket utbredd vana är den att dela rum med sin partner. Man tar nästan alltid för givet att ett par delar rum och en dubbelsäng tillsammans. Men är det verkligen alltid så?

För Cameron Diaz verkar det se annorlunda ut

För Cameron Diaz verkar det se annorlunda ut

GabboT/Flickr-CC BY-SA 2.0

Det händer ofta att de första som startar överraskande trender är kändisar. Den berömda amerikanska skådespelerskan Cameron Diaz uppgav under en intervju att hon sover i ett separat rum från sin man Benji Matten. Det verkar som att de har ett rum var, men även ett dubbelrum som de kan dela när de vill. Cameron Diaz uppger också att hon alltid har varit av denna åsikt, även före det att hon gifte sig.

Denna "separation" beror absolut inte på relationsproblem hos paret, tvärtom. Allt verkar gå som det ska då paret fick en dotter 2020 och är lyckligare än någonsin. De delar huset som vilken familj som helst, men på natten har alla helt enkelt sitt eget utrymme i ett privat sovrum.

Uppenbarligen är de inte det enda paret i kändisvärlden som har fattat detta beslut, även David och Victoria Beckham har sagt att de sover i separata rum. Det verkar som om de fattade det här beslutet år 2017 när de flyttade in i sitt nya hus som var så stort att de fick idén att skapa varsitt eget utrymme. Även i deras fall verkar det inte vara något problem för relationen, de lever ett fridfullt liv och delar många andra stunder tillsammans under resten av dagen.

Advertisement

Kanske är det bara en vanesak?

Kanske är det bara en vanesak?

User: (WT-shared) Jpatokal at wts wikivoyage/Wikimedia Commons-GNU Free Documentation License

Att sova separat är egentligen inte så ovanligt som man kan tro då det i vissa delar av världen kan vara normen. Japan är till exempel en av dessa platser. Även om husen vanligtvis inte är särskilt rymliga är det inte ovanligt att par sover separat då japanerna värdesätter sömn väldigt höt och för dem är det verkligen viktigt att vila och inte bli störda.

Det finns dock olika orsaker bakom denna vana, först och främst skillnaden i arbetstid, det händer ofta att en av de två parterna måste gå upp väldigt tidigt eller kommer hem väldigt sent, så för att inte störa sover man helt enkelt i ett annat rum.

En annan speciell vana är att barn ofta sover med sin mamma så på grund av brist på utrymme är det inte ovanligt att pappan bestämmer sig för att lägga sig i en annan säng.

Slutligen tillverkas den traditionella japanska sängen vid namn futon endast som enkelsäng och följaktligen tvingas par som fortfarande använder denna att sova på att sova separat.

Att sova separat kan medföra många olika fördelar

Att sova separat kan medföra många olika fördelar

Pixabay

Som vi har sett finns det absolut inget som säger att valet att sova separat beror på problem i relationen. Ofta kan det faktiskt till och med vara till hjälp att sova separat då man undviker alla negativa aspekter av att dela säng och ett rum. Du kommer inte att behöva höra din partner snarka, röra på sig eller ha någon som drar i täcket. Sömnen kommer att vara mer utvilande och djup vilket kommer att ge dig energi och lugn inför den kommande dagen.

Att ha ett eget rum ger dig all den integritet du behöver och du kommer att få mer tid för dig själv, samtidigt kan din relation med din partner faktiskt också dra nytta av det.

Det är dock fortfarande ett beslut som bör fattas tillsammans och delas.

Advertisement