En 22-årig kille säger till sin mamma att han vill tvätta sina egna kläder, men hon vägrar låta honom göra det

av sofia

29 December 2023

En 22-årig kille säger till sin mamma att han vill tvätta sina egna kläder, men hon vägrar låta honom göra det
Advertisement

Att bo med sina föräldrar kan med tiden orsaka en hel del problem, särskilt när barnen är sena med att lämna hemmet. I dagens historia handlar familjekonflikten om tvätt och det är en 22-årig kille som berättar sin version i ett inlägg på nätet. Det här är vad som hände och varför en diskussion uppstod inom familjen.

Advertisement

Han vill inte flytta hemifrån, men vill tvätta sina kläder själv

Han vill inte flytta hemifrån, men vill tvätta sina kläder själv

anthonyvoulgaris/Instagram

Anthony Voulgaris bor i Melbourne, Australien, och är av grekisk-italiensk härkomst. Han bor med sina föräldrar och i sina videor som publiceras på sociala medier pratar han ofta om hur det är att leva med dem och sin åsikt i frågan. Det är faktiskt inte första gången som den unge mannen diskuterar detta med sina följare då han tidigare har uppgett att han ville stanna hos sin mamma och pappa åtminstone tills han var 50 och att han aldrig skulle leta efter ett fast jobb. Han menar att det är meningslöst att försöka övertyga någon att göra något de inte tror på och att det för hans specifika situation skulle vara mer passande med ett deltidsjobb.

I det här fallet är dock huvudämnet i ett av hans inlägg som har blivit viralt tvätt. Även om han inte har för avsikt att bo ensam, vill han fortfarande hjälpa till genom att personligen ta hand om tvätten av sina kläder, men hans mamma verkar inte vara överens. Anledningen till detta? Anthony skulle vilja tvätta kläder en gång i veckan och föreslog för sin mamma att han skulle få en tvättkorg, som han skulle sköta helt självständigt. Den unge mannen hävdar att han vid tjugotvå års ålder vet mycket väl hur han ska göra utan att riskera att skada tvättmaskinen. Hans mamma välkomnade dock inte entusiastiskt denna  önskan om självständighet, tvärtom skulle hon tydligen ha anklagat honom för att vara otacksam. Enligt vad Anthony berättar skulle kvinnan ha predikat i tio minuter för honom om hur respektlöst och elakt hans agerande var och räknat upp allt det som hon hittills har gjort för honom.

Advertisement

Användarnas åsikter angående mammans reaktion

Användarnas åsikter angående mammans reaktion

anthonyvoulgaris/Instagram

Killen blev överraskad av denna helt oväntade reaktion och förklarade att det enda han ville var att själv få tvätta sina kläder. "Att bo hemma med mina europeiska föräldrar går bra" säger han med ironi och berättade vad som hände för sina många följare. Men kan hans mammas reaktion verkligen kopplas till den europeiska kulturen? Vissa användare höll med honom och sa att vissa föräldrar inte verkar vilja låta sina barn bli självständiga och har en tendens att kontrollera dem genom att fortsätta göra hushållssysslorna åt dem. Andra skämtade om det faktum att mamman, efter att ha nekat honom möjligheten att bli självständig, förmodligen också brukade klaga på att hon inte fick någon hjälp med hushållsuppgifterna, vilket är väldigt motsägelsefullt.

Men det fanns också de som uttryckte en viss avundsjuka över Anthonys situation, som borde anse sig vara lyckligt lottad för den hjälp han får då han inte personligen behöver ta hand om tvätt och städning, medan andra preciserade att de trots att de är européer har fått lära sig att sköta många hushålluppgifter på egen hand redan från tidig ålder. Det rådde heller inte någon brist på råd om hur han kunde lösa problemet genom att till exempel skaffa en egen tvättkorg och sköta sin tvätt när föräldrarna inte är hemma. Kort sagt, enligt vad Anthony uttryckte, kommer han att bo kvar hemma en lång tid framöver, så det är viktigt att hitta en lösning som är acceptabel för båda parter, både för föräldrarna och för sonen. Hur skulle du råda honom att agera, eftersom hans mål är att kunna sköta sin egen tvätt utan att göra sin mamma upprörd?

Advertisement