Klädvalet hos en av gästerna på bröllopet uppfattas som överdrivet: "Har du inget annat du kan ta på dig?"

av sofia

14 Januari 2024

Klädvalet hos en av gästerna på bröllopet uppfattas som överdrivet: "Har du inget annat du kan ta på dig?"
Advertisement

Vad bör man eller bör man inte ha på sig när man går på ett bröllop? En fråga som många ställer sig när de får en inbjudan till sina vänners och släktingars bröllop, men som inte alltid är lätt att svara på. Först och främst måste man ta hänsyn till hur brudparet kommer att klä sig, men en ganska vanlig regel är att ingen av gästerna bör bära något vitt eller ljust. Endast bruden får ha den färgen och bör sticka ut under den speciella händelsen.

Men valet om vad man ska ha på sig baseras inte bara på detta då det finns många faktorer som spelar in och ibland är det komplicerat. Kvinnan som är huvudpersonen i den här historien ville till exempel dela med sig av ett foto på den klänning hon hade valt för att få andra människors åsikter om den.

Advertisement

Vad bör man ha på sig på ett bröllop?

Vad bör man ha på sig på ett bröllop?

Rachel Coleman/Flickr - Not the actual photo

Det sägs att när man bjuds in till ett bröllop är något man absolut bör undvika att klä sig i vitt för att inte stjäla uppmärksamheten från bruden. Men det är även viktigt att välja en klänning som är lämplig och mycket beror på årstid och tid på dygnet, så du kommer att välja olika typer av outfit beroende på om ceremonin är på dagen eller på kvällen, beroende på figuren hos personen som kommer att bära den och många andra faktorer.

Därför är det inte alltid någon enkel match att hitta något som passar, men då kan det vara bra att be om en åsikt från sina nära och kära eller varför inte rådfråga människor på nätet? Kvinnan i centrum för den här historien valde till exempel att be om råd på Reddit angående sitt klädval. Bilden av klänningen övertygade dock inte användarna, och många gav henne en ganska utförlig förklaring till varför.

Advertisement

Alla tyckte att det var lite för mycket...

Alla tyckte att det var lite för mycket...

Reddit

Bilden framhäver en detalj: urringningen. Den är mycket djup och det är ingen liten byst så därför upplevdes den som överdriven som klänningsval för att delta vid ett bröllop. Själva klänningen, som flera har sagt, sitter bra, är väldigt vacker och elegant, men urringningen är lite för mycket. "Klänningen är vacker och jag älskar den färgen, men urringningen är inte rätt för ett bröllop, har du inget annat att visa?" - skriver en person som försöker ge lite tips till inläggets författare.

"Jag tycker inte att urringningen är något stort problem, men däremot håller den inte upp din byst ordentligtifall den hade hållt upp den mer skulle den ha varit perfekt" - kommenterar en annan. "Nej, det är inte en lämplig klänning, du skulle hamna i centrum för uppmärksamheten och inte på grund av något positivt" - läser man sedan.

Kort sagt fick klänning som kvinnan visade upp inte godkänt och hon fick rådet att hitta ett bättre alternativ.

 

Det idealiska valet

Det idealiska, när man deltar vid ett liknande event, är att inte försöka stjäla uppmärksamheten från huvudpersonerna, att vara sober men elegant, att inte överdriva och att anpassa sig till den stil som det blivande paret har valt, vilket hjälper till att göra allt mer harmoniskt.

Vad tycker du om klänningen som kvinnan bar? Är den överdriven eller var den passande?

Advertisement