Efter att ha vunnit 25 miljoner dollar på lotto köper hon en till lott... och vinner igen!

av sofia

06 Januari 2024

Efter att ha vunnit 25 miljoner dollar på lotto köper hon en till lott... och vinner igen!
Advertisement

Är det verkligen möjligt att vinna på lotto två gånger i livet? Det krävs verkligen mycket tur och det här är historien om en kvinna som faktiskt lyckades med detta. Den speciella händelsen delades av ägaren till en tidningskiosk där vinstlotten köptes genom en selfie där man kan se honom tillsammans med den lyckliga vinnaren.

Advertisement

Att vinna på lotto är svårt, men att vinna två gånger är ännu svårare

Att vinna på lotto är svårt, men att vinna två gånger är ännu svårare

Pixabay

En kvinna vid namn Desire Fortini-Craft bestämde sig efter att ha vunnit 25 miljoner dollar på Massachusetts-lotteriet för att köpa ytterligare några lotter värda 50 dollar, de dyraste i omlopp, och lyckades lägga till 500 dollar till sina tidigare vinster. Oddsen är riktigt låga men kvinnan säger sig vara en helt vanlig spelare. När de frågade henne vad hennes hemlighet var sa hon att hon alltid köpte sina lotter i par.

Kvinnan bestämde sig för att lösa in priset i en enda betalning och sa att hon ville använda pengarna för att "njuta av livet" och planerade att tillbringa julen på Aruba med sin pojkvän. Resten kommer hon att använda för att betala av sina tre barns skollån och för att köpa en ny bil. Det mest otroliga är att kvinnan bara några år tidigare hade vunnit ett pris på en miljon dollar.

 

Advertisement

När blev det populärt med skraplotter?

När blev det populärt med skraplotter?

Claudio Cicali/Flickr - CC BY-SA 2.0

Skraplotter är en populär form av hasardspel där spelarna skrapar bort en tunn film för att få reda på om de har vunnit ett pris. Dessa lotter finns i olika valörer och teman, vilket ger en spännande spelupplevelse. Konceptet med skraplotter har sitt ursprung på 1970-talet och har sedan dess blivit alltmer populärt över hela världen. Lotterna säljs ofta i tobaksaffärer, tidningskiosker och mataffärer, vilket gör dem tillgängliga för en mycket bred publik. Nyckelfunktionen hos skraplotter är överraskningsmomentet då spelaren köper en lott i hopp om att vinna ett omedelbart pris, som kan variera från kontantbelopp till andra former av priser eller upplevelser. Men de allra flesta lotter är inte vinstlotter, vilket håller spänningsnivån hög. Just av detta skäl har den här typen av spelande väckt debatter om eventuella risker för missbruk, vilket understryker behovet av striktare regler för att skydda spelarna.

Hur stor är chansen att vinna på en skraplott?

Hur stor är chansen att vinna på en skraplott?

Pixabay

Sannolikheten att vinna på skraplotter varierar mycket beroende på vilken typ av lott man köper. De flesta vinsterna på denna typ av lotter är små, medan de större vinsterna är mycket sällsynta. Företag som producerar skraplotter använder komplexa algoritmer för att bestämma fördelningen av vinster och sannolikheter.

I allmänhet är sannolikheten att vinna en betydande summa ganska låg. Ofta är förhållandet mellan det totala antalet sålda lotter och antalet vinnande lotter utformat för att säkerställa en vinst för spelenheten. Det betyder att du statistiskt sett är mer benägen att förlora än att vinna. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det hela är baserat på tur och inte strategi eller skicklighet. Varje lott har ett förutbestämt resultat och även om oddsen kan variera är resultatet i princip slumpmässigt.

 

Advertisement