Efter att ha låtit sin son och svärdotter flytta in i sitt hem under en period bestämmer sig den här mannen för att ta bort dem från sitt testamente

av sofia

23 December 2023

Efter att ha låtit sin son och svärdotter flytta in i sitt hem under en period bestämmer sig den här mannen för att ta bort dem från sitt testamente
Advertisement

När barn växer upp är det inte alltid lätt att fortsätta leva tillsammans med dem, man finner ofta att man inte kommer överens eller bråkar av olika anledningar. Det mest katastrofala scenariot är det som slutar med att man säger upp kontakten med sina familjemedlemmar. Detta verkar ha hänt en pappa som bestämde sig för att dela sin historia på Reddit.

Advertisement

Allt på grund av en vinflaska

Allt på grund av en vinflaska

Pixabay

I inlägget förklarar mannen hur det innan samlevnaden inte fanns några problem med hans son och att allt började när den sistnämnde och hans fru bestämde sig för att bo hemma hos sina föräldrar under en period. Den första månaden var det inga problem, enkla regler hade utarbetats som alla respekterade. Men bland dessa fanns också ett förbud mot att konsumera alkohol inne i huset eftersom mannens fru, alltså mamman, hade ett trauma relaterat till det.

Situationen blev kritisk när mannen hittade vinflaskor uppe på vinden i huset. Kvinnan och hennes man konfronterade genast sin svärdotter och från det ögonblicket blev stämningen i huset mycket spänd. Efter några veckor lämnade de två ungdomarna huset och sonen bad om att få träffa sin far, och under detta möte lät han honom veta att han hade bestämt sig för att han inte längre ville låta honom träffa sina barnbarn och att han ville avsluta sin relation med sina föräldrar. Pappan bestämde sig då för att frånta honom hans rätt till arvet.

Advertisement

Hur reagerade de andra användarna?

Hur reagerade de andra användarna?

Generated with AI

Vid denna tidpunkt blev användarna mycket engagerade i frågan och de flesta tog de två föräldrarnas försvar. De berättade om liknande episoder som hade hänt i deras familjer och underströk hur respektlöst det var av deras son att dricka alkohol även om han uttryckligen hade blivit ombedd att inte göra det. Alla var överens om att en sådan regel bör respekteras, särskilt eftersom det finns en god anledning bakom en sådan begäran.

Det händer ofta att barn blir arvlösa och inte bara på grund av en konflikt

Det händer ofta att barn blir arvlösa och inte bara på grund av en konflikt

Raph_PH/Wikimedia Commons - CC BY 2.0

Traditionellt sett testamenterar föräldrar sina besparingar till sina barn, en summa pengar – eller en inkomst av annan karaktär. Men som vi nyss sett kan det inträffa saker längs vägen som gör att detta inte sker. Ibland beror det på ett bråk, andra gånger på ett beslut som tagits frivilligt av föräldrarna som helt enkelt inte vill att deras barn ska ärva deras pengar.

Det är ett beslut som stjärnor ofta fattar, i tron ​​om att det är negativt att ge bort stora summor pengar till sina barn och att de istället bör bygga upp sin egen ekonomi och eventuellt sin berömmelse självständigt. Det finns många kändisar som har gjort detta lite bisarra val, Sir Elton John, uppger till exempel att han inte har några planer på att hans två adoptivbarn ska få ärva hans miljarder.

Skådespelaren som blev känd för sin roll som James Bond, Daniel Craig, förklarade i en intervju att arv enligt honom är något "obehagligt" och att han hellre skulle ge sina pengar till någon välgörenhetsorganisation.

Det som orsakade stor skandal för några år sedan, och kanske inspirerade andra kändisar att följa i hans fotspår, var Bill Gates, som förklarade att i sitt testamente och hans frus testamente kommer barnen inte att få arvet i dess helhet, men bara en "liten" del. Eftersom de är mångmiljardärer är vi inte säkra på hur liten deras andel kommer att bli, men avsikten är tydlig. Att ge sina barn möjligheten och behovet av att skapa sin egen inkomst, att skapa sin egen ekonomiska självständighet som inte enbart och uteslutande kommer från föräldrarnas förmögenhet.

Advertisement