Den här kvinnan kräver att hennes pojkvän betalar 1 000 dollar för att ha stökat till hemma hos henne

av sofia

22 December 2023

Den här kvinnan kräver att hennes pojkvän betalar 1 000 dollar för att ha stökat till hemma hos henne
Advertisement

Relationer fungerar inte alltid som vi skulle vilja att de gjorde, det händer att det uppstår missförstånd mellan två personer och det slutar med att man blir osams. Detta är vad som hände en amerikansk kvinna som efter att ha lämnat sitt hem och ansvaret för huset till sin pojkvän medan hon var på semester, kom tillbaka till ett mycket stökigt hus.

Advertisement

Vad var det som hade hänt egentligen?

Vad var det som hade hänt egentligen?

Public Domain Pictures

Kvinnan delade sin upplevelse på Reddit och lockade till sig tusentals användares uppmärksamhet. Hon sa att hon har varit i ett förhållande med en man som hon kallar "Jack" i två år men att de fortfarande bor separat eftersom de båda har barn, hon har två barn och en han har en tonårsdotter, och följaktligen vill de vänta med att ta det stora steget tills de är 100% säkra på deras förhållande.

Kvinnan lät sin partner ta hand om hennes hus under två veckors frånvaro på grund av en resa som hon gjorde tillsammans med sina barn. Hon säger att hon brukade spendera cirka 1 000 dollar i månaden på mat till sig själv, sina två söner och Jack och hans dotter när de hälsade på på helgerna.

När hon väl kom tillbaka från resan fann hon huset helt i oordning, med smutsig disk i diskhon och kläder överallt samt det mesta av maten förbrukad. När hon upptäckte detta bestämde hon sig för att be sin partner om en ersättning på 1 000 dollar.

Han erkände att han hade låtit sin dotters vänner komma dit till huset men vägrade betala den summan pengar eftersom hon faktiskt hade gett honom tillåtelse att använda maten i huset.

Advertisement

Vad säger experterna?

Vad säger experterna?

Freepik

Rådgivaren Georgina Sturner understryker vikten av att ha regler och öppen kommunikation innan man bestämmer sig för att flytta ihop. Hon förklarar att varje familj är "som en stam", var och en har olika regler och olika sätt att se på livet tillsammans. Det är viktigt att lära känna varandra och det kan också ta lång tid och man får inte ge upp för lätt. I det här fallet är det bästa man kan göra att prata om vad som hände och sedan hitta en överenskommelse med nya regler som måste respekteras i framtiden.

Vad krävs för en fungerande samlevnad?

Vad krävs för en fungerande samlevnad?

Pixabay

Att bli sambo är inte alltid så lätt som det verkar, att spendera mycket tid tillsammans kan avslöja en del av din partners vanor som varit dolda fram till dess. För att få vardagen att bli så trevlig som möjligt är det viktigt att sätta upp vissa regler.

Kommunikation är den viktigaste aspekten, du måste alltid tala om eventuella problem eller brister för din partner, på samma sätt som det är avgörande att veta hur man lyssnar och gå varandra till mötes.

Inne i huset är det viktigt att ha personligt utrymme och behålla sin integritet, för att säkerställa att alla får chansen att vårda sina egna intressen och utföra sina egna aktiviteter. På gemensamma utrymmen är det dock viktigt att upprätthålla ordning och reda.

Självklart är det normalt att det finns stunder av bråk eller diskussion och i dessa fall är det nödvändigt att diskutera på ett öppet och konstruktivt sätt för att kunna hitta en mötesplats och lösa problemet.

Det viktigaste är i slutändan att hitta någon form av balans och även om det kanske inte är lätt till en början kommer det säkerligen att vara värt det i slutändan.

Advertisement