De vägrar betala dotterns bröllop: "Jag sa åt dem att de inte fick komma den dagen"

av sofia

16 December 2023

De vägrar betala dotterns bröllop: "Jag sa åt dem att de inte fick komma den dagen"
Advertisement

Det finns människor som föredrar enkla och personliga ceremonier för sitt bröllop och de som tvärtom alltid har drömt om den stora dagen och inte vill något hellre än att fira den på ett överdådigt sätt. Det är särskilt kvinnor som fantiserar om det ögonblicket, föreställer sig klänningen, blommorna de skulle vilja ha samt buketten, dekorationerna och kanske till och med den första låten att dansa till med brudgummen.

Detta är allt som huvudpersonen i den här berättelsen hade velat sedan länge, synd bara att det skulle ha krävts mycket pengar för att förverkliga hennes drömfest och att hon, i denna mening, inte hade några förhoppningar om stöd från sina föräldrar. Låt oss tillsammans försöka förstå varför och vilka konsekvenserna blev.

Advertisement

Äntligen friade han...

Äntligen friade han...

Pexels

Berättelsen delades av den berörda personen i en kolumn som sköts av Jane Green, en skribent i London. I kolumnen är det huvudpersonerna själva som skickar in ett brev där de förblir anonyma, berör ämnen som orsakar känslomässig oro och tvivel om mellanmänskliga relationer. I det här fallet, ville den blivande bruden dela med läsarna vad som hade hänt mellan henne och hennes föräldrar.

I brevet berättar hon om hur hon alltid har drömt om sitt bröllop, om klänningen hon ville ha på sig, om blommorna, om musiken, om mottagningen, kort sagt, om allt som hon redan hade planerat i många år och hur hon hade väntat på det ödesdigra frieriet. Synd bara att inte allt gick enligt hennes planer.

"Eftersom mina föräldrar visste hur mycket jag önskade en stor och unik fest för mitt bröllop, sa de alltid till mig att de skulle lägga mycket pengar åt sidan för att hjälpa mig - skriver kvinnan - När min pojkvän friade meddelade jag dem omedelbart, men deras reaktion hade inte den entusiasm jag förväntade mig. Jag trodde att det berodde på att de var väldigt exalterade, men så var det inte."

Advertisement

Ett löfte som inte hölls

Ett löfte som inte hölls

Pexels - Not the actual photo

I verkligheten var kvinnans mamma och pappa inte bara överväldigade av känslor, utan kanske visste de inte hur de skulle tala om för sin dotter att de inte skulle kunna ge henne det önskade bidraget.

"De sa till mig att de hade lagt undan pengar men det hade hänt några oväntade saker som de var tvungna att hantera och de hade inte längre de ekonomiska resurserna som krävdes för att hjälpa mig på denna viktiga dag - fortsatte den blivande bruden - De sa även till mig att jag och min pojkvän båda jobbar, att vi har bra löner och att vi skulle kunna betala utgifterna själva, för att inte nämna att hans familj är rik."

Kort sagt, de vägrade spendera ett enda cent för att låta henne ha det prinsessbröllop hon önskade sig, raserade hennes dröm och, ur deras dotters synvinkel, bröt ett löfte, vilket fick henne att fatta ett drastiskt beslut. "Jag vill inte ha dem på mitt bröllop, jag har förbjudit dem från att komma" - sa hon bestämt.

En diskussion som gav upphov till många tvivel

En diskussion som gav upphov till många tvivel

Pexels - Not the actual photo

Fast besluten skickade den unga kvinnan brevet på grund av alla tvivel som uppstått efter flera diskussioner med hennes syster och vänner, som påpekade för henne att det var fel och att hon skulle ångra sina föräldrars påtvingade frånvaro. Vilket författaren Jane också höll med om och uppmuntrade bruden att inte bara fokusera på materiella saker, utan att reflektera över vikten av relationer och känslor.

Att inte låta sin pappa följa henne till altaret, att inte låta sin mamma vara med henne under valet av klänning eller i något annat viktigt ögonblick inför bröllopet, skulle ha varit saker som hon förr eller senare bittert skulle ha ångrat. Föräldrar lever trots allt inte för alltid och tiden kommer obönhörligen att leda dem till deras definitiva försvinnande, därför bör vi alla njuta av deras sällskap så länge som möjligt och inte låta oss styras av något som är materiellt och kanske till och med går att lösa.

Vad tycker du om det som hände och kvinnans beslut? Skulle du ha gjort detsamma eller skulle du ha försökt reda ut problemet med dina föräldrar istället för att utesluta dem från bröllopet?

Advertisement