Brudgummens mamma gör människor på webben upprörda på grund av sitt val av klänning

av sofia

15 December 2023

Brudgummens mamma gör människor på webben upprörda på grund av sitt val av klänning
Advertisement

Dottern bestämde sig för att fråga om råd om Reddit angående klänningen som hennes mamma hade valt inför sin brors bröllop. "Min mamma vill ha den på min brors och min blivande svägerskas bröllop... Vad tycks?" skrev hon i inlägget. Vad är problemet? Klänningen har visserligen rosa och beiga blommor men bakgrunden är helt vit, plus att det är en lång klänning, helt klart olämplig för ett bröllop, en dag då bruden ska stå i centrum och vara den enda som bär vitt.

Advertisement

Vad fick bilden för reaktioner på webben?

Vad fick bilden för reaktioner på webben?

Reddit/Beatrixy-1988

Reddit-användarna började genast kommentera inlägget och tyckte att klänningen utan tvekan inte passade för tillfället. Även efter att ha delat med sig av accesoarerna som kvinnan tänkte lägga till - en kort jacka, hatt och ljusrosa pumps - ändrade de sig inte. Dessutom fick dottern senare veta att den klänning som hennes mamma valt kom från en brudklänningsateljé.

Advertisement

Hur kan man lösa en sådan här situation?

Hur kan man lösa en sådan här situation?

Reddit/Beatrixy-1988

Enligt kvinnan verkade det som att brodern och den blivande bruden inte hade uttalat sig om situationen ännu, men många användare gissade att det bara var för att undvika konfrontation och inte skapa problem och föreslog att kvinnan skulle konfrontera mamman själv och understryka att det kanske skulle vara en bra idé att välja en ny klänning och låta bruden vara den enda som bär vitt på en så viktig dag för henne. Lyckligtvis hade mamman ännu inte slutfört köpet och lämnade därmed möjligheten öppen att kunna ändra sitt beslut.

Vilka färger bör man undvika på bröllop?

Vilka färger bör man undvika på bröllop?

Pixabay

I många kulturer finns det traditioner och övertygelser som påverkar valet av färger att undvika för bröllopsgäster. Det är dock viktigt att notera att dessa regler kan variera från en kultur till en annan och kan också bero på brudparets personliga preferenser. Här är några exempel på färger som kan anses olämpliga under dessa omständigheter: Vitt: traditionellt sett är vitt en färg som är reserverad för bruden. Att bära vitt som gäst kan anses vara ett försök att stjäla uppmärksamhet från bruden. Svart: i många västerländska kulturer förknippas svart traditionellt med sorg. Men på senare år har svart blivit mer acceptabelt vid bröllop, särskilt under kvällsevenemang eller vintertid. Rött: i vissa kulturer är rött förknippat med tur och välstånd. Men i andra kulturer kan rött anses vara för vågat eller locka till sig för mycket uppmärksamhet. Sedan bör man i allmänhet undvika färger som är ljusa då extremt ljusa färger kan distrahera från brudparet eller störa den allmänna harmonin under eventet. Färger som liknar den på brudens klänning eller detaljer som påminner om något bruden ska ha på sig (i fall du känner till dem) skulle det vara bättre att undvika för att inte få det att se ut som att du konkurrerar med henne.

I vilket fall som helst, innan du väljer kläder för ett bröllop, är det alltid tillrådligt att ta reda på brudparets preferenser eller följa instruktionerna på inbjudan.

Advertisement