Hon förgiftar sin grannes ekar genom att spruta ogräsmedel på dem och tvingas betala otroligt höga böter

av sofia

08 December 2023

Hon förgiftar sin grannes ekar genom att spruta ogräsmedel på dem och tvingas betala otroligt höga böter
Advertisement

Relationen grannar emellan är inte alltid en lätt sak att hantera och leder ibland till verkliga tvister som är svåra att lösa. Det här är fallet med historien vi nu ska prata om, där ett par tvingades betala mycket höga böter efter att ha begått en handling som orsakade skada på träden i grannens trädgård.

Advertisement

Hon häller ogräsmedel på grannens ekträd och får böter

Hon häller ogräsmedel på grannens ekträd och får böter

Pixabay

Arthur och Amelia Bond bor i Missouri, USA, men tillbringar vanligtvis sommaren i sitt fritidshus i Camden, Maine. Paret, vars hem värderas till 3,5 miljoner dollar, fick böta 215 000 dollar för att ha förgiftat två ekar på sin granne Lisa Gormans mark. Amelia Bond erkände att ha köpt nästan två kg av ett kemiskt ämne vid namn Alligare sommaren 2021 och att ha hällt ut det på ekarna när hon såg att de inte var friska, i syfte att få dem att återhämta sig. Synd att träden växte på grannens mark, och inte på hennes.

Året därpå insåg Lisa att ekarna led och konsulterade Bartlett Tree Experts för att undersöka deras tillstånd. Analysen som gjordes på träden avslöjade förekomsten av ogräsmedel, som spridit sig och även angripit en kornel, en lönn och en blåbärsbuske. Lokala myndigheter testade även vattnet i november 2022 och, efter vad som framkommit, kontaktade de Amelia Bond, som erkände att hon använt ämnet i fråga. Camdens chef för planering och utveckling, Jeremy Martin, sa att de förväntade böterna är 180 000 USD för olaga intrång, plus cirka 30 700 USD för miljötester och trädens övervakning.

Advertisement

Undersökningarna angående de förgiftade träden

Undersökningarna angående de förgiftade träden

Freepik

Inte nog med det, böterna inkluderar ytterligare kostnader relaterade till potentiell förorening av stadens egendom, plus 4 500 dollar för olaglig användning av herbiciden, vars kemiska namn är Tebuthiuron. Undersökningarna pågick i ett år och först när de avslutades meddelades sanktionernas storlek. Martin sa, "Staden Camden arbetar med att skydda miljön och tar dessa typer av överträdelser på största allvar, vilket framgår av den betydande ekonomiska påföljden. Paret har erkänt sitt ansvar och arbetar för att lösa frågan genom sin advokat."

Alligare är handelsnamnet förknippat med herbicidprodukter som innehåller den aktiva ingrediensen aminopyridin, en kemisk förening som används för att bekämpa vissa ogräs som kan innehålla den aktiva substansen glyfosat. Glyfosat är ett av de mest använda ogräsmedlen i världen, då det kan hämma ett enzym som är involverat i syntesen av aminosyror i växter, vilket avslutar livet för de växter som behandlas.

Även om det är oklart varför Amelia trodde att ekarna var sjuka, gick paret med på att betala böterna de fick. Ett företag ska även snart kontrollera grundvatten och ytvatten för eventuell förorening.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement