En 2-åring träffar en okänd man med en ballong och mannens reaktion gör mamman alldeles mållös

av sofia

09 December 2023

En 2-åring träffar en okänd man med en ballong och mannens reaktion gör mamman alldeles mållös
Advertisement

Ingen av oss kan förutse andras reaktioner, vi kan bara försöka, när vi möter främlingar, att inte störa. Kontakt med människor vi inte känner skapas framför allt på offentliga platser, på restauranger, klubbar eller andra liknande platser där vi möter hundratals män och kvinnor varje dag. Det är i dessa fall som det blir väldigt viktigt att kontrollera sitt eget beteende och särskilt sina barns, som omedvetet kan vara till besvär.

Vilket hände i historien vi nu ska berätta för dig.

Advertisement

Det här är vad som hände

Det här är vad som hände

Joel Kramer/Flickr - Not the actual photo

Lisa är en mamma som ville berätta historien om en händelse som hon upplevde en vanlig dag när hon, hennes partner Phillip och deras små barn var på restaurang. Medan hon satt lugnt och väntade på måltiden började Luca, ett av de två barnen, bli upprörd. En normal sak för ett barn och det kan finnas många anledningar med allt från hunger till trötthet och tristess. Synd bara att hans sinnestillstånd oavsiktligt drabbade mannen som satt vid nästa bord.

Luca, två år gammal, höll i en ballong som servitrisen hade gett honom för att distrahera honom. Barnet blev upprört både känslomässigt och fysiskt och började röra armarna och slog till mannen av misstag mer än en gång med ballongen.

Hur reagerade mannen?

Advertisement

Mannens reaktion

Mannens reaktion

Pexels - Not the actual photo

Lisa och hennes partner bad flera gånger om ursäkt för det inträffade och bad att få byta bord för att inte störa ytterligare. Måltiden fortsatte sedan tills familjen bad om räkningen för att betala och gå. Beloppet var runt 70 dollar, men det var inte de som betalade.

Servitrisen gick då fram till henne och berättade att allt redan var betalt. "Hon var glad över att berätta att det var den där snälla mannen som bjudit på lunch - sa Lisa - hon sa att hon var glad och förvånad för det hade aldrig hänt och det var en vacker gest".

Man kan inte göra annat än att hålla med henne. Det är inte varje dag som man har stört en främling och, som svar, inte får en fientlig attityd, utan blir bjuden på lunch. Ett exemplariskt beteende som djupt berörde familjen.

En man med mycket tålamod

En man med mycket tålamod

sean dreilinger/Flickr - Not the actual photo

"Att gå ut med barn kan vara stressigt ibland", sa Lisa. "Det är verkligen skönt att han reagerade så här istället för att bli arg. Jag kan fortfarande inte tro det, jag berättade för alla mina vänner och familj. Det finns helt enkelt en del underbara människor i världen och jag skulle verkligen vilja spåra upp honom så att jag kan bjuda honom på lunch."

Det är faktiskt inte varje dag man bevittnar liknande scener och sådana altruistiska gester. Det är också sant att alla reagerar utifrån sin egen personlighet, hur dagen har gått och många andra faktorer, så man måste också visa lite förståelse för någon som inte orkar med ett barns jobbiga beteende. Denna typ av situationer är ett exempel för att också utvärdera möjligheten att reagera annorlunda och visa större tolerans inför beteenden som "invaderar" ens personliga utrymme.

Vad säger du?

Advertisement