En ålderslös kärlek: Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones firar 23-års äktenskap tillsammans

av sofia

06 December 2023

En ålderslös kärlek: Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones firar 23-års äktenskap tillsammans
Advertisement

Underhållningsvärlden kännetecknas ofta av spontana, flyktiga relationer, korta äktenskap och stora skandaler, men då och då dyker det upp varaktiga kärlekshistorier som står sig över tiden.

En av dessa är Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones, två Hollywood-ikoner som nyligen firade 23 års äktenskap. Deras kärlekshistoria fängslade publiken och bevisade att kärlek kan övervinna alla utmaningar och förbli intakt trots pressen från berömmelse och frestelser från showbiz.

Advertisement

Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones kärlekshistoria

Det var säkert inte många som trodde att deras äktenskap skulle hålla när de gifte sig under 2000-talet. En tid innan hade skådespelaren, som redan blivit en Hollywood-ikon, insisterat på att få dejta skådespelerskan men hon hade inte verkat intresserad. Anledningen till detta? Första gången hon träffade Michael trodde den unga Catherine inte alls att hon skulle på dejt med den redan välkända skådespelaren och filmproducenten, hon trodde att de bara skulle prata om arbete.

Istället hade mannen erkänt för henne att han blivit kär vid första ögonkastet och att han ville bilda familj med henne... därför var det definitivt inget affärsmöte. Båda föddes i samma månad och på samma dag, den 25:e september, men med 25 års åldersskillnad! Av denna anledning var skådespelerskan något motvillig till ett sådant möte, men Michael hade lyckats övertala henne att åtminstone hålla kontakten och de två hade etablerat en stark vänskap genom att ofta prata i telefon.

Till slut, just år 2000, på Plaza Hotel i New York gifte sig paret efter ungefär ett års förlovning. Men folk var väldigt misstänksamma mot det parets öde med så stor åldersskillnad och trodde att de inte skulle hålla särskilt länge. De hade fel.

Advertisement

Hemligheten bakom deras långlivade äktenskap

Hemligheten bakom deras långlivade äktenskap

@michaelkirkdouglas/Instagram

Mer än två decennier senare är de fortfarande tillsammans och verkar lyckligare än någonsin. Alldeles nyligen firade paret sin 23:e bröllopsdag genom att utbyta ömma meddelanden på sociala medier: "Vi firar 23 års äktenskap. Kära Michael, ditt Nobels fredspris väntar på dig. Jag älskar dig...", skrev den numera 54-åringen på ett charmigt sätt med tillgivenhet på sin Instagram-profil 

"Grattis på 23-årsdagen till oss min älskling! Jag kan inte vänta på att den 24:e kommer!", skrev 79-åringen som hans fru kommenterade med att säga: "Jag älskar dig älskling, må vår dans aldrig ta slut".

Deras äktenskap har varit långvarigt, men dock verkligen inte fritt från problem av en viss betydelse. Paret ska tydligen ha gått igenom mycket svåra stunder på grund av en svår sjukdom som lyckligtvis besegrats av skådespelaren och ett instabilt mentalt tillstånd hos skådespelerskan som skulle ha lett till att hon hamnade på en rehabiliteringsinrättning.

Ändå övervann de två stjärnorna allt detta och lite till genom att förbli enade: "Vi helade vårt förhållande eftersom vi båda kämpade för att hålla ihop, vi har jobbat hårt och stöttat varandra. Nu är vi mer empatiska, känsliga och kloka än tidigare", har Michael ha förklarat. Nu är familjen, som består av deras två barn Dylan och Carys, närmare än någonsin och tillskriver sitt starka band till en relation där kommunikation och frihet är den huvudsakliga grunden som den bygger på och tack vare vilken den fortsätter att frodas. Vad tycker du om det här?

Advertisement