"Min man involverar mig aldrig när han ska gå ut med sina vänner och detta får mig att må väldigt dåligt"

av sofia

04 December 2023

"Min man involverar mig aldrig när han ska gå ut med sina vänner och detta får mig att må väldigt dåligt"
Advertisement

Att leva i ett förhållande, umgås och dela sitt liv med någon annan är underbart. Det finns partners som aldrig separerar och har nöjet att uppleva allt tillsammans, andra som även behöver privata och ensamma stunder och ytterligare andra som, liksom paret vi nu vill prata med dig om, som kanske inte kan hantera sina åtaganden särskilt väl vilket leder till missnöje hos en av de två parterna.

Vilket val du än gör är det alltid bra att prata om det tillsammans och komma fram till en gemensam slutsats, för att inte göra den andra besviken. Att utesluta sin partner till exempel från vissa evenemang, trots att man vet att hen verkligen skulle vilja delta, ökar bara besvikelsen och ger upphov till missförstånd. Men låt oss förklara närmare vad som hände i det här fallet.

Advertisement

Hur det hela började

Hur det hela började

Pexels - Not the actual photo

I ett inlägg som delades på webben ville en fru och mamma berätta om något som gjorde henne irriterad och hur hennes make betedde sig mot henne. Allt började i samband med barnens födelse. Innan det ögonblicket gjorde paret allt tillsammans och umgicks med samma människor och gick ut tillsammans. Barnens ankomst rubbade dock denna vana, vilket ledde till att kvinnan var tvungen att avstå vissa saker, medan hennes man fortsatte att umgås med deras vänner. Detta var dock inget konstigt eftersom de var båda överens och kvinnan anklagade inte på något sätt sin man för något. Åtminstone inte tills saker och ting förändrades.

"När barnen var små var det lite komplicerat att hitta en barnvakt för kvällarna - skrev hon i inlägget - sedan med tidens gång lyckades vi hitta två tjejer som hjälper oss och jag lyckades vara mer ledig och delta vid utekvällar, men jag blir inte bjuden längre. Vännerna min man umgås med är gemensamma, de var på vårt bröllop och jag känner dem väl - fortsatte hon - men innan blev jag medbjuden, nu händer det inte längre".

Advertisement

Vilken besvikelse...

Vilken besvikelse...

Pixabay - Not the actual photo

Tydligen försökte hon göra sin man medveten om sin önskan att ta del av dessa utekvällar och gå ut mer, men det verkar som att mannen inte förstår detta.

"Det som stör mig mest - fortsatte hon - är inte så mycket att inte gå ut eller inte vara inbjuden, utan det faktum att de andra fruarna är det. Om de hade gått ut bara män, gamla vänner som ses ibland skulle jag inte ha haft något att säga, men de andra partnerna deltar, jag förstår inte varför min man inte involverar mig längre. Jag lider av detta, men jag vet inte om det är jag som överdriver ."

Ett berättigat tvivel för vilket kvinnan bestämde sig för att vända sig till webben. Det har funnits så många tillfällen då hon blivit utesluten, men hon kunde inte förstå de verkliga anledningarna, särskilt efter det att hon sagt till sin partner att hon ville följa med. Flera gånger, när de pratade om framtida åtaganden och utekvällar, hade hon påpekat att hon också ville vara med, men mannen verkade inte förstå eller ville kanske inte och hon förstod inte varför så hon bestämde sig för att vända sig till användarna och be om råd.

Det råd hon fick av människor på nätet

Det råd hon fick av människor på nätet

Pexels - Not the actual photo

Personerna som läste inlägget och bestämde sig för att lämna en kommentar rådde henne, förutom att de tyckte att saken var svår att hantera och också väldigt sorglig, att bara göra en sak: vara rak och fråga öppet varför hennes man inte ville ha med henne under dessa kvällar. Det måste finnas en anledning, och i hopp om att det var något av ringa betydelse, var det säkert bättre att utesluta att det inte låg något annat bakom.

Kvinnan var i en svår situation och hennes sinnestillstånd var förståeligt, men det enda sättet, förutom att tydliggöra denna önskan och behovet av att gå ut, var att prata direkt med sin man för att ta reda på vad som gjorde att han att inte lät henne delta, medan andra fruar fick vara med. Annars kunde hon ju alltid ha utnyttjat hans frånvaro för att organisera kvällar med sina vänner och passa på att koppla av eller roa sig.

Håller du med om de råd de gav henne eller har du några andra förslag till kvinnan?

Advertisement