En 97-åring riskerar att få böter för att ha matat duvor i sin trädgård

av sofia

02 December 2023

En 97-åring riskerar att få böter för att ha matat duvor i sin trädgård
Advertisement

Med åren blir många mer stillasittande, får kanske något hälsoproblem och i de flesta fall tenderar man att stanna hemma mer. Det är då vi måste hitta sätt att fördriva våra dagar på, skaffa en hobby, kanske läsa eller ägna oss åt något annat som håller oss sysselsatta. Det finns de som älskar trädgårdsarbete, de som tycker om att sy, de som gillar DIY och de som kanske har en passion för djur.

Den äldre kvinnan vi vill berätta om var till exempel väldigt entusiastisk över att se duvor och sparvar picka frön i sin trädgård. Det var något avkopplande som hon gjorde på sitt privata utrymme, men sedan hände något som rubbade hennes sinnesfrid.

Advertisement

Vad var det som hade hänt?

Vad var det som hade hänt?

Blondinrikard Fröberg/Flickr - Not the actual photo

97-åriga fru Anne Seago fick en "tillsägelse" av kommunfullmäktige för denna dagliga vana som tydligen irriterade hennes grannar. Eftersom kvinnan var äldre och letade efter något avkopplande och meditativt att göra, hade hon för vana att placera ut frön i trädgården hemma för att locka till sig fåglarna i området och sitta och observera den fridfulla scenen medan fåglarna pickade. Detta var väl egentligen inte något problem även med tanke på att det var på hennes egendom och att hon inte brukade göra det här på gatan. Synd bara att det en dag hände något.

Kvinnan, som bor med sin 77-årige son Alan, fick ett varningsbrev från kommunen eftersom några grannar, särskilt en, hade klagat på hennes vana att mata fåglarna i området. Detta irriterade denna granne, Darren Horne, som enligt uppgift klagade till kommunen för att få henne att sluta. Enligt honom kunde han inte längre tolerera dessa påsträngande djur och den smuts de förde med sig.

Advertisement

Ett brev med klagomål och en risk för böter

97 year-old Anne Seago has received a written warning from the council for 'anti-social behaviour' after feeding the wildlife in her garden.

Pubblicato da This Morning su Mercoledì 29 novembre 2023

Det var då Anne fick ett brev som varnade henne om att ifall hon inte slutade "locka" duvor, sparvar och andra fåglar till området, skulle rådet vara tvungna att böta henne på minst 100 pund för asocialt beteende. Eftersom hennes agerande skapade problem för grannskapet, tvingades rådet vidta drastiska åtgärder.

Den gamla kvinnan som har bott i huset sedan det byggdes år 1982 förklarade: "Det sätter mig under press, och sedan jag fick brevet har jag börjat få fler problem. Jag menar inte att det bara är detta som är anledningen, men jag skulle vilja leva till 100 och denna situation hjälper mig inte alls."

Både hennes son Alan och andra grannar till kvinnan uttalade sig till hennes fördel och hävdade att brevet var olämpligt och att de vid böter skulle ta saken till domstol.

Varför är det bara hon som kritiseras?

Varför är det bara hon som kritiseras?

Pxhere

Detta inte bara för att svara på beslutet om att bötfälla en äldre kvinna för att ha gjort något så oskyldigt på sin egendom, utan också för att Alan och kvinnans grannar förklarade att de upprepade gånger vänt sig till myndigheterna för att "anmäla" Mr Horne för att ha för spelat musik för högt i huset och för att avsiktligt störa sina grannar med andra ljud – vilket 50-åringen förnekade. Trots dessa klagomål hade dock ingen i rådet någonsin gjort något för att få honom att sluta. Frågan de ställde sig är då: varför bara tillrättavisa 97-åringen?

Att ha problem med sina grannar är väldigt vanligt och oavsett om du bor i stan eller på landsbygden är det inte ovanligt att man tvingas möta felaktigt och respektlöst beteende, men vem har egentligen rätt i dessa situationer? Svaret är inte så självklart och enkelt, vi bör alltid försök undersöka saker och ting grundligt, överväga reglerna och förstå hur och om de har brutits.

Vad tycker du om den här saken?

Advertisement